fbpx
Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetsége LMBTQI zászlóval tiltakozik a Facebook-oldalán

Az Egyesült Királyság is aggódik „az LMBT+ közösséget diszkrimináló” magyarországi intézkedések miatt

Facebook-oldalán állt ki az LMBTQI közösség jogaiért az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetsége.

„Aggódunk az LMBT+ közösséget diszkrimináló intézkedések miatt, amelyeket a Magyar Országgyűlés által a múlt héten elfogadott törvény tartalmaz. Az Egyesült Királyság világszerte kiáll az LMBT+ közösség jogaiért, és szolidárisak vagyunk a magyarországi LMBT+ emberekkel”

idézi a UK in Hungary nevű Facebook-oldal (az Egyesült Királyság magyarországi követsége) Wendy Morton, a brit Külügy és Fejlesztési Minisztérium európai szomszédságért és Amerikáért felelős államtitkárának kijelentéseit egy LMBTQI-s zászló mellett.

Az államtitkár szavait angol nyelven is közzétették, és megjelent az államtitkár Twitter-oldalán is.

Múlt héten fogadták el Magyarországon azt a jogszabályt, mely jelentősen korlátozza az LMTBQI emberek médiajelenlétét Magyarországon. A törvény miatt számos civil szervezet és médiavállalat tiltakozott, de felszólalt ellene az Európai Bizottság elnöke és az Amerikai Egyesült Államok is aggodalmát fejezte ki. A bírálói által propagandatörvényként emlegetett, kormánypárti körökben pedofil ellenes törvénynek emlegetett törvényről itt érhetők el írásaink.

Bírálói kifogásolják, hogy a törvény összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást, és korlátozza az érintettek szólás szabadságát, valamint azt állítják, hogy a törvény alapján több népszerű, homoszexuálist is megjelenítő tévésorozat és néhány ismert magyar költemény is tiltásba került, köztük Babits, Weöres és Faludy néhány erotikus műve. Civilek attól is tartanak, hogy nőhet az LMBTQI fiatalok körében az öngyilkosságok száma, mivel a törvény megbélyegző jellegű.

Frissítés 06.22

Közleményben reagált a külügyi tárca a megjelentekre. Azt írják, megdöbbenve olvasták a brit közleményt, mert Magyarország csak a gyerekeket akarja megvédeni. A teljes válaszközlemény itt érhető el.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Az Egyesült Királyság nagykövetségének Facebook-oldalán megjelent LMBTQI zászló
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások