fbpx
Budapest, rádiótorony, adótorony, frekvencia

Három budapesti rádiós frekvenciapályázatot is meghirdetett a Médiatanács

A pályázatokat júniusban várják a frekvenciára vágyóktól.

Véglegesítette az NMHH Médiatanácsa e heti ülésén a Budapest – Astoria (belváros) telephely, valamint a Budapest 100,3 MHz és a Budapest FM 103,9 MHz körzeti frekvenciák pályázatainak felhívásait – jelentette be a nemzeti médiahatóság kommunikációs igazgatósága szerdán.

A belvárosi frekvenciát (Astoria) kisközösségi, a másik két frekvenciát körzeti rádiós frekvenciaként hirdetik meg. A pályázati ajánlatokat (a fenti frekvenciák sorrendje szerint) 2021. június 21-én, június 28-án és június 30-án lehet beadni.

A médiahatóság bejelentette azt is, hogy Médiatanács engedélyezte, hogy a Karc FM Média Kft. új, Budapest 95,3 MHz-re vonatkozó médiaszolgáltatási jogosultsága május 19-től hálózatba kapcsolódjon számos vidéki rádiós jogosultsággal, amelyek korábban a médiaszolgáltató Budapest 105,9 MHz jogosultságával hálózatba kapcsolódva működtek. (A Karc FM ma költözött át a 95,3 MHz-re, melyet pályázati úton nyert el.)

Körmend FM szolgáltatójára 20 ezer forint bírságot rótt ki a grémium, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb magyar zenét, szöveget, hírt, továbbá ugyancsak kevesebb közszolgálati, a kisebbségek számára szánt, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort, viszont több zenét tett közzé a vizsgált adáshéten.

A testület az orosházi Mega Rádió szolgáltatójára tízezer forintos bírságot szabott ki, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé, míg a Debrecenben szóló 104,6 – Best FM szolgáltatóját figyelmeztette, mivel kevesebb közszolgálati műsort és szöveget sugárzott.

Figyelmeztette a tanács a Debrecen Televízió szolgáltatóját a jogszerű magatartásra, miután február elején az ÉPI-TECH Magazin egyik adásában a műsort támogató, építőanyagokat forgalmazó cég termékeinek beszerzésére ösztönözte a nézőket, ez pedig jogszabályellenes.

Még több hír médiahír található a Media1.hu-n!

Borító: Stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások