fbpx
Keverőpult a Spirit FM stúdiójában

Bejelentette a Spirit FM a megújuló műsorkínálatát és az új hírszolgáltatását

Hétfőtől szól majd a Spirit FM rádió a Budapest FM 92,9 MHz-en, ahol az eddiginél nagyobb elérésű földi sugárzás miatt megújítja műsorkínálatát. Napi élő, közéleti témájú beszélgetések indulnak, ugyanakkor könnyedebb, fiatalos magazinműsorokkal is készül a csatorna. Több ismert rádiós neve is szerepel a műsorrácsban, és megújul a hírszolgáltatás is.

A Spirit FM péntek délelőtti közleménye szerint egyik célkitűzése, hogy a hallgatók számára olyan műsorokat készítsen, ahol a többoldalú, kritikus gondolkodás is teret kap, ezzel biztosítva a nyilvánosság sokszínűségét. Naponta több alkalommal is önálló szerkesztésű hírszolgáltatással jelentkezik a rádió.

Hétköznap reggel 7és 9 óra között az Aktuál című közéleti műsor indítja a napot, olyan ismert műsorvezetőkkel, mint Lampé Ágnes, Szöllősi Györgyi, Vogyerák Anikó, Rónai Egon és Somos András. Ezt követi 9 és 11 között a lazább kulturális magazin, a Bisztró Kormos Róberttel és Vogyerák Anikóval.

15 órától ismét a közélet kerül terítékre a Beszóló című interaktív kibeszélőshow-ban. Ebben Lampé Ágnes, Ónody-Molnár Dóra és Hont András várják a hallgatók hívásait. 17 és 19 óra között Puzsér Róbert és Horváth Oszkár ül a mikrofonok mögé az Önkényes Mérvadóban. Esténként magazinműsorok váltják egymást, többek között a Harcosok Klubja Gavra Gáborral, a Partvonal Vogyerák Anikóval, a Viccen Kívül Pajor Tamással és Szlazsánszky Ferenccel, a Könyvmustra Nemes Annával, a #nofilter Köböl Anitával, az Exkluzív Novák Andrással és a Media1 Szalay Dániellel. (Utóbbi podcastműsor már másfél éve, 2020 elejétől hallható a Spiriten., valamint több más platformon, Spotify-on, iTunes-on stb. is elérhető, illetve több más rádió is elkezdi terjeszteni.)

Hétvégén a szórakoztatáson van a nagyobb hangsúly. A műsorrácson az ATV több műsorának rádióra szerkesztett adása is feltűnik: többek között az Egyenes beszéd, a Sorok között Lutter Imrével és a Mondd el Tatár Csillának!

„Az eddiginél sokkal szélesebb körű hallgatóság igényeit kell kielégítenünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy a reggeli és délutáni főműsoridőben főként a politika és közélet iránt érdeklődőkre fókuszálunk, hiszen ezt várják el tőlünk a hallgatók. Biztosak vagyunk abban, hogy szükség van kiegyensúlyozottságra törekvő politikai műsorokra. A kínálatunk a jövőben bővülni fog, valamint néhány héten belül elindítjuk saját hírszolgáltatásunkat is: reggel 6 és este 10 óra között jelentkezünk óránként hírekkel. A rádió belpolitikai főszerkesztője Vogyerák Anikó lesz”

– mondta Korvin Tibor, a Spirit FM programigazgatója.

A „Spirit FM, A Nagyváros Hangja” május 3-tól lesz elérhető a Budapest FM 92,9 MHz-en. Ezt a frekvenciát idén február 14-ig a Klubrádió használta, a frekvencia történetéről itt érhetők el korábbi írásaink. Korábban a Klubrádió élesen bírálta a Spirit FM-et, amiért ideiglenes médiaszolgáltatási lehetőséget kért az üresen álló, jelenleg pereskedés tárgyát képező egykori frekvenciájára, de a Spirit FM erre azzal reagált, hogy más nem kért ideiglenes jogosultságot, ezért egyetlen jelentősebb budapesti rádiós frekvencián sem tudott volna megszólalni ellenzéki hang a választások előtt, ha nem élnek a törvény adta lehetőséggel. A Spirit FM ideiglenes jogosultsága október 29-ig érvényes, de mint a médiahatóságtól a Media1 megtudta, abban az esetben, ha netán a Klubrádió számára ennél hamarabb kedvező ítélet születne a bíróságon, azonnal visszaadják a frekvenciát, bontófeltételként szerepel a Spirit FM szerződésében is, hogy ilyen esetben le kell mondani a 92,9 MHz-ről.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Keverőpult a Spirit FM stúdiójában. Fotó: Media1 / archív

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások