fbpx
SzegedMa képernyőkép

Összebútorozik a SzegedMa és a Délmagyarország

A főszerkesztő szerint az a legolcsóbb, ha a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó megyei újság szerkesztőségébe költözik a városi lap, amely szintén része a KESMA-nak.

Kapitány Gergely, a SzegedMa főszerkesztője, arról tájékoztatta a Szegedert, hogy a hír igaz, de még folyamatban van a költözés.

„Ennek oka kizárólag a költséghatékonyság, így döntött a tulajdonos”

– nyilatkozta Kapitány, aki szerint a szerkesztőségük épületét csak bérelték, és az ingatlan tulajdonosának már más tervei vannak vele, ezért kerestek új helyszínt. Végül az tűnt a legolcsóbbnak, ha beköltöznek a Délmagyarország Szabadkai úti székházába, egy eddig nem használt irodai, kiszolgálói részbe.

A költséghatékonyságra való törekvés érthető, a SzegedMa ugyanis a kormánysajtó egyik legveszteségesebb kiadványa.

A SzegedMa.hu nevű oldalt 2016-ban adta el Oláh János a lap alapítója, majd 2018 novemberében lett a KESMA tagja, és így a Fidesz médiabirodalmának része. A 2019-es önkormányzati választások után az is felmerült, hogy akár meg is szűnhet a lap, ez azonban végül nem igazolódott be. Az a hír járta, hogy valóban felmerült ez lehetőségként, de végül nem mondtak le a nagy elérésű, beágyazott lapról, melynek nyomtatott kiadványa is nemrég indult újra.

Még több hír található a Media1-en!

Borítókép: SzegedMa képernyőkép

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások