fbpx
keverőpult, rádió

Három budapesti rádiós frekvenciát is megpályáztat a Médiatanács

A Médiatanács elfogadta a Budapest FM 100,3 MHz és a 103,9 MHz frekvenciákra szóló felhívások tervezeteit, és döntött az EPER Rádió belvárosi frekvenciájának pályáztatásáról is. A tanács véglegesítette három helyi vidéki frekvencia felhívásait is, és bírságot rótt ki a TV2 szolgáltatójára.

Miután az Első Pesti Egyetemi Rádió (az EPER 97) szolgáltatójának jogosultsága július 31-én végleg lejár, és a Médiatanács korábban kizárta a rádiót a frekvencia hasznosítására irányuló pályázatból, mely ezáltal más pályázó híján eredménytelen lett, a Médiatanács új pályázati felhívástervezetet fogadott el a Budapest-Astoria telephelyű kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőség, az FM 97,0 MHz elvi használatára.

Az NMHH Médiatanácsa e heti ülésén a Budapest 100,3 MHz körzeti médiaszolgáltatási lehetőség közösségi és a Budapest 103,9 MHz kereskedelmi jellegű használatára szóló felhívások tervezeteit is elfogadta.

A grémium véglegesítette a Mosonmagyaróvár 90,9 MHz, a Mór 89,0 MHz és a Sopron 104,6 MHz helyi médiaszolgáltatási lehetőségek közösségi jellegű pályázati felhívásait is. A mosonmagyaróvári frekvenciára június 14-én, a mórira és a sopronira pedig május 25-én és május 26-án lehet beadni a pályázati ajánlatokat.

Százezer forint bírságot rótt ki a TV2 szolgáltatójára a Médiatanács, amiért az határidőben nem tett eleget egy határozatban megállapított kötelezettségének. Az irányadó szabályok szerint kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése esetén a médiaszolgáltató köteles a Médiatanács által megjelölt időpontban és módon a grémium döntését közzétenni, vagy lehetőséget adni a kérelmezőnek az álláspontja megjelenítésére, e kötelezettségének a TV2 csak késve tett eleget – hangsúlyozza a Media1-hez eljuttatott csütörtök délutáni közleményében az NMHH kommunikációs igazgatósága.

A Médiatanács ülésének jegyzőkönyvét ezúttal is csak később teszik közzé.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Borító: Stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások