fbpx
Doktor Balaton

Eldőlt, rendel-e új részeket a TV2 a Doktor Balatonból, amelyet váratlanul levett a képernyőről röviddel az elindulása után

Ez az a sorozat, amelyet a csatorna december második felében kezdett el sugározni, majd február vége felé leállított, és amelyből az előre felvett 80 rész helyett csupán 45 részt adott le.

Február 16-án robbant a hír, hogy február 26-ával leállítja a TV2 azt a Doktor Balaton című saját gyártású sorozatát, amelyet nem sokkal korábban, december második felében mutatott be. A TV2 ezt akkor úgy kommunikálta, hogy már véget is ér az első évad, és majd később érkezik a második évad. A Media1 azonban megírta, hogy a leállítás valójában azért nagyon váratlan fejlemény, mivel információink szerint 110 forgatási nap volt, és 80 részt vettek fel, amelyről mindenki, köztük a gyártócég munkatársai is úgy tudták, hogy azok az első évad részei lesznek. A sorozat gyártásakor a forgatási helyszínen a sorozat vezető producerével készített, a TV2 által is jóváhagyott interjúnkban is elhangzott a 110 forgatási nap, és a vezető kreatív producer csak reménykedett a 110 forgatási nap utolsó napján, hogy később rendelnek majd belőle folytatást.

Beszámoltunk arról is, hogy a Doktor Balaton leállításáról azután születhetett döntés, hogy a sugárzást megelőző hetekben egyre rosszabbul teljesített a sorozat a nézettségi versenyben. Végül mindössze 45 rész került képernyőre február végéig.

A TV2 a leállítással kapcsolatos közleményében viszont arról írt, hogy a sorozata rendkívül népszerű, az a teljes lakosságban 15,1 százalékos közönségarányt ért el, és az epizódok átlagos nézőszáma 670 ezer fő volt a teljes lakosság (4+) körében. Ezek azonban átlagos adatok voltak, az átlagon pedig nagyot emelt, hogy a sorozat premierjekor erősen indított. A leállítását megelőzően viszont már rosszul állt a sorozat.

A Doktor Balaton első évadának forgatása
A Doktor Balaton első évadának forgatása

Az új fejlemény most az, hogy az Origóval közölte a TV2, hogy már azelőtt megrendelte a 3. évadot, hogy leadta volna a „2. évadot”. Fischer Gábor, a TV2 Média Csoport programigazgatója arról beszélt a lapnak, hogy a nézők a visszajelzések alapján alig várják már a 2. szezont, és biztos benne, hogy nagy örömmel fogadják a „3. évad” hírét is.

Azt egyelőre Fischer nem mondta el, mikor adja le a TV2 az első évadból fennmaradt további részeket, amit a tévétársaság „második évadként” kommunikál. Csak annyit közöltek, hogy megrendelést adtak a folytatásra. Nem közölték egyelőre, mikor indul majd a „3. évados” részek forgatása.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások