fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

A TV2 azt ígéri, megóvja a Balaton-felvidék országos védettségű tájait az új kalandreality, a TOTEM forgatása során

A Media1 érdeklődésére a tévécsatorna válaszolt arra, hogyan akarja megvédeni a Natura2000-es védettség alatt álló Balaton-felvidéki tájat a TOTEM című új reality forgatási munkálatai idején.

Mint arról kedden elsőként a Media1 beszámolt, a napokban a Pesti Megyei Kormányhivatal engedélyt adott a TV2 Zrt. számára, hogy TOTEM címmel készülő, ősszel bemutatandó „monumentális” új kaland-realityjét a Balaton-felvidék területén, a Gyenesdiási bánya, a Darvastó bauxit bánya, a Vindornyaszőlős ⁄ Nagygörbő sziklafolyosó és a Ság-hegy területén forgassa le. Ennek azért van jelentősége, mivel Natura2000-es, országos védettség alatt álló természetvédelmi területekről van szó.

Ilyen festői szépségű tájról van szó, mint ami alább is látszódik, tehát nem mindegy, mi marad hátra a hosszan tartó, eszköz- és emberigényes tévés forgatások után.

Megírtuk azt is, hogy a forgatások a kormányhivatal határozat alapján már ezekben a napokban kezdődnek, sőt a kormányhivatali határozat szerint már megkezdték az egyik helyszín építését. A TV2 forgatócsoportjának május második feléig kell lebontania a helyszínre épített eszközöket.

A Media1 megkérdezte a TV2 sajtóosztályától, hogyan tervezik megoldani, hogy az engedély szövege szerint nem lehet hangosítást használni a helyszínen, illetve érdeklődtünk arról is, hogyan óvják majd meg a forgatások során a természetet, valamint rákérdezett lapunk arra is, hogy a forgatás helyszínére az eszközöket hogyan tudják eljuttatni, hogy közben megvédjék a tájat is. Rákérdeztünk arra is, hogy nem okoz-e problémát a reality történetének alakulása szempontjából, hogy a kincskeresés helyszínei elérhetők nyilvánosan a kormányhatározatban.

A TV2 Zrt. sajtóosztálya a Media1-hez küldött szerda déli válaszában hangsúlyozza, hogy

„az ilyen típusú műsoroknál, mint amilyen a TV2 Totem című vadonatúj, saját fejlesztésű produkciója, megszokott, hogy a forgatások védett területet is érintenek. Természetesen az engedélyeztetés, a forgatás előkészítése és a forgatás kapcsán is minden a hivatalos utat járva, előírásokat betartva történik.”

Ígéretet tettek a válaszban arra, hogy a forgatási helyszíneken a határozatban foglaltak szerint nem fognak használni hangosítást, a produkció alatt csak hangrögzítés történik. Elárulták azt is, hogy a lezárt területekre gyalogosan közlekedik majd a stáb és így jut el a forgatáshoz szükséges felszerelés is.

„A táj védelme érdekében minden szükséges intézkedést megteszünk, a műsor koncepciójának része, hogy nem nyúlunk a természethez, a kincskeresés közben azt a maga szépségében mutatjuk meg, minimális építkezést pedig csak az erre engedélyezett kis területen végzünk”

–  írja a Media1-nek a TV2 Sajtóosztálya.

A TOTEM címmel tervezett reality-ről és a kormányhatározatról itt található tegnapi részletes írásunk.

További tartalmakat talál a Media1.hu-n! Iratozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a legújabb történésekről! Ott vagyunk Facebookon is, ahol kommentálhatja híreinket.

Borító: A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások