fbpx
Magyar Nemzet

Petry Zsolt szerint a Magyar Nemzet elhallgatta a lapnak adott nyilatkozatának egy részét

A lap azt állítja, nem cenzúrázták, csak szerkesztették az interjút, ami Petry Zsolt elbocsátásához vezetett.

A múlt héten jelentős médiavisszhangot kapott Petry Zsolt, a Hertha Berlin kapusedzőjének társadalmi kérdéseket érintő, a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata, ami miatt később elbocsátották.

Az esetet követően Petry a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak arról beszélt, hogy szerinte a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta az interjú tartalmát, fontos mondatokat hagyott ki a nyilatkozata egyik részéből a lap. Mellőzték azt a részt, hogy nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban, és beszélt arról is, hogy sok országban játszott együtt homoszexuálisokkal, muszlimokkal és keresztényekkel, és mindig mindenkit tisztelt, rosszul esik neki, hogy sokan homofóbnak és rasszistának tartják .

Petry egyben bemutatta azt a levelet, amelyet Gulácsi Péter, a Lipcse kapusa küldött neki, sajnálkozását kifejezve, mivel az ő eredeti állásfoglalása indította el az egész lavinát.

Azt ugyanakkor Petry elismeri, hogy hibát követett el, mert tájékoztatnia kellett volna a klubot a készülő interjúról, pedig a német első osztályban ez a szokás.

A Magyar Nemzet szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé Petry nyilatkozata után. Azt írják, ők nem cenzúrázták, hanem szerkesztették a szöveget.

A lap felidézte, hogy az írás április 5-én, hétfő reggel jelent meg online változatban. Petry Zsolt az állásfoglalás szerint csak délután, azután tette szóvá a kimaradt mondatot, hogy a klubjánál, a Herthánál kérdőre vonták. Ezek után felhívta a cikk szerzőjét, kérve, hogy pontosítsák ezt a részt. Megkérdezték, ragaszkodik-e ahhoz, hogy a szóban forgó két mondatot szó szerint leközöljék, és erre a lap állítása szerint nemmel válaszolt. Ezek után jelent meg – a Magyar Nemzet állítása szerint vele egyeztetve – a „Petry Zsolt tiszteletben tartja a másképp gondolkodók véleményét“ című írás.

A Magyar Nemzet szerint ők semmit sem akarnak eltitkolni, és szerintük hétfő este még Petry Zsolt sem gondolta, hogy az interjú miatt később felmentik az állásából. „Az interjúból a szerkesztő a stílusa és a tartalma miatt még egy mondatot kihagyott, de ez ellen Petry Zsoltnak sem akkor nem volt, sem utólag nincs kifogása. Kedd este a »Magyar Nemzet: Hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában« című írásában – a későbbi vádaskodásoknak elébe menve – megemlítették, hogy két mondat kimaradt az interjúból”.

Azt is írják, hogy van hangfelvételük az interjú alapját képező beszélgetésről.

„Ez végképp tisztázná, mi is Petry Zsolt véleménye a szóban forgó dolgokról. Ennek szövegét Petry Zsolt érdekében nem kívánjuk nyilvánosságra hozni“ – áll a lap állásfoglalásában.

Íme, az interjú utolsó kérdése és az arra adott válasz teljes szövege, vastagon szedve a kimaradt rész:

„– Társadalompolitikai kérdésekben van véleménye? Nemzeti oldalt említett az imént, a konzervatív oldallal szimpatizál?

– Teljes mértékben. Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Én nem Péter véleményével szemben állok, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egy kisgyerek jól érzi magát egy homoszexuális családban. Csak azt kérem, hogy ne ez legyen az irányadó. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel.”

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások