fbpx
Vidus Gabriella (RTL) és Vaszily Miklós (TV2), a MEME alelnökei

Újraválasztották Vidus Gabriellát és Vaszily Miklóst

Vidus Gabriellát, az RTL Magyarország Zrt. vezérigazgatóját és Vaszily Miklóst, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnökét választotta újra alelnökké tisztújító közgyűlésén a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME).

A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat egyesítő szakmai szervezet alelnökei 2019 áprilisa óta töltik be ezt a pozíciót, mostani megválasztásuk újabb két évre szól.

Vidus Gabriella már évek óta állandó szereplője a média legbefolyásosabb vezetőiről szóló listáknak. A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán tanult, ahol 1997-ben közgazdasági diplomát szerzett, később a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Marketing szakán szerzett marketing szakközgazdász végzettséget. Szakmai karrierjét a TV2-ben kezdte meg 1997-ben egy időben a kereskedelmi televíziózás indulásával. 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol két év elteltével már kereskedelmi vezető lett.

2004-től az akkor alakult R-time ügyvezető-helyettese majd 2008-ban az R-time ügyvezetője, egyben az RTL Klub kereskedelmi igazgatója lett. 2015. július 1. óta vezérigazgatóként irányítja RTL Magyarország-ot. 2017 óta a Magyar Reklám Szövetség alelnöke a média szektor megbízásából – idézi fel a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete keddi közleménye.

Vaszily Miklós 1996-ban fejezte be a tanulmányait a Budapesti Közgazdasági Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakirányán, egy évvel később 1997-ben pedig az ELTE jogi karán. Diplomái megszerzése után részvényelemzőként kezdte pályafutását, majd 2001-től vezérigazgatóként és tulajdonostársként csatlakozott a Portfolio.hu gazdasági portált működtető Net Média Zrt-hez. 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként és a tulajdonos CEMP médiacsoport operatív vezetőjeként folytatta munkáját. 2010-2014 között a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be. 2015-ben került az MTVA-hoz, először annak operatív vezérigazgató-helyetteseként, majd megbízott vezérigazgatójaként, 2016- tól pedig kinevezett vezérigazgatóként. 2018 októbere és 2019 márciusa között az Echo Hungária TV Zrt. vezérigazgatója volt. 2019 januárjától a TV2 Médiacsoport Zrt. igazgatóságának elnöke. 2020 márciusától az azóta az Index.hu-t tulajdonló Indamedia társtulajdonosa.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Vidus Gabriella és Vaszily Miklós (archív)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások