fbpx
A Manager Magazin 2020 áprilisi száma

Lapbezárás: megszüntette a Mediaworks a Manager Magazint

Csendben tüntette el a 2003 óta létező üzleti lapot a médiapiacról a Mediaworks.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 egyik olvasója jelezte: egy ideje hiába próbálkozik hozzájutni a Manager Magazin című újsághoz, mivel a lap hiányzik az újságos standokról. Később kiderült, hogy az előfizetők, például a könyvtárak sem kaptak belőle egy ideje.

Olvasónk levelét követően ránéztünk a managermagazin.hu oldalra, de ott gazdasági tartalom helyett egészen mást találtunk. Ezt követően a vg.hu/manager-magazin címen is próbálkoztunk, de ott tavaly augusztus óta nem jelent meg semmiféle friss tartalom. A Manager Magazin Facebook-oldalára is benéztünk: ott azt láttuk, hogy július végén posztoltak utoljára. Arról írtak utoljára, hogy a világ egyik legfontosabb techközpontjává nőtte ki magát Bengaluru, de nem búcsúztak el az olvasóktól.

Rámentünk a Mediaworks honlapjára, ahol a termékek között már nem volt megtalálható a lap. Benéztünk a hírek közé is, hátha csak a mi figyelmünket kerülte el egy közlemény a lap megszűnéséről, de nem találtunk ilyet az oldalon.

Megkeresésünkre azonban a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. két munkatársa is megerősítette, hogy csendben kivezették a piacról a terméket, méghozzá szavaik szerint a lap bezárása végleges.

A kiadónál a menedzsereknek szóló lap helyett most a Mandinert és a Világgazdaság című lapokat ajánlják az érdeklődőknek.

A cégnél sem a megszűnés pontos idejét, sem annak okát nem mondták el. Ugyanakkor ennek köze lehet ahhoz, hogy a Mediaworks tavaly publikált pénzügyi beszámolójában komoly veszteséget mutatott ki az egyébként állami hirdetésekkel bőségesen ellátott cég működésével kapcsolatban, és feltehetőleg e lapjának megjelentetése is üzletileg ráfizetésessé válhatott. Ráadásul a kormánypárti médiaholdingé a Világgazdaság című napilap mellett a Figyelő című üzleti-közéleti hetilap is, így erősek voltak a párhuzamosságok.

A Manager Magazin egy korábbi, 2016-os címlapja
A Manager Magazin egy korábbi, 2016-os címlapja

A Manager Magazin 2003 óta jelent meg Magyarországon. A megszűnés előtti példányszáma ismeretlen, mivel az újságot évek óta nem auditáltatta a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetségnél (MATESZ) a kiadó. A legutóbbi információ 2016-ból származik a lap példányszámával kapcsolatban: akkor a 24.hu 12 ezres nyomott példányszámról kapott információt a Mediaworkstől, mely akkoriban tett egy kísérletet a lap újrapozicionálására.

A Mediaworks az utóbbi időben több lapját is megszüntette vagy átalakította. Ezekről itt olvashatja el korábbi írásainkat. De új lapot is létrehoztak: épp most indítják be a City7 nevű új lapcsaládjukat azokban a városokban, ahol a Fidesz elvesztette az önkormányzati választásokat.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 Hírlevélre, hogy ne maradjon le a friss információkról! Ott vagyunk Facebookon és elér bennünket a Twitteren is. Feliratkozhat RSS csatornánkra is!

Szóljon hozzá!