fbpx
Hrutka János korábbi válogatott labdarúgó

Véleménye miatt kirúgták Hrutka Jánost a Spíler TV-től

Az egykori válogatott futballista volt a sportcsatorna egyik reklámarca.

A korábban Ferencvárosban és Kaiserslauternben is játszó, 23-szoros válogatott labdarúgót jövő hétfőtől már nem láthatják a nézők a TV2 Média Csoport sportcsatornáján. Hrutka János a saját Facebook-oldalán közölte, hogy távozik a Spíler TV-től, ahol az elmúlt években szakkommentátorként dolgozott – vette észre a hvg.hu.

Hrutka nem írja, mi volt távozásának konkrét oka, de utalt rá, hogy a családügyekről alkotott véleményével lehetett a gond. Az egykori labdarúgó ugyanis többször is nyíltan támogatta Gulácsi Pétert, aki nemrég kiállt a szivárványcsaládok mellett, valamint Hrutka egy interjúban beszélt a sportban tapasztalható homofóbiáról is.

A hvg.hu megkereste Hrutka Jánost, de ő nem kívánta kommentálni az ügyet. A portál viszont emlékeztet arra, hogy nem ez az első eset, hogy egy sportkommentátor amiatt veszíti el az állását, mert a kormánnyal ellenkező véleményt fogalmaz meg: 2018-ban Kele Jánost küldték el, miután a Facebookon kritizálta Mészáros Lőrinc akkor induló sportruházati márkáját, a 2Rule-t.

Update 2021.03.20:

Gundel Takács Gábor, Hrutka eddigi kollégája Facebookon reagált a Hrutka Jánossal történtekre. A TV2 is reagált: tagadják, hogy véleménye miatt bocsátották el Hrutkát. Eközben a kormányközeli sajtó máris negatív cikkeket közöl Hrutkáról. Erről különálló írásunkban olvashatnak.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Hrutka János korábbi válogatott labdarúgó. Fotó: Hrutka János Facebook oldala
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások