fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Megbírságolta a TV2-t a Médiatanács

1,2 milliós bírságot szabott ki a szolgáltatóra a grémium, mely ezenkívül különféle rádiós pályázatokkal is foglalkozott e heti ülésén.

A TV2 szolgáltatójára burkolt reklámozás miatt szabott ki 1,2 milliós bírságot az NMHH Médiatanácsa, amiért a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez.

A grémium rádiós pályázatokkal kapcsolatban is hozott döntéseket.

Eredménytelennek nyilvánította a testület Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.  A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

Elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

A Klubrádió ügyét múlt héthez hasonlóan ezúttal sem tűzte napirendjére a Médiatanács.

A tanács e heti ülésén elfogadott viszont egy, a 2020. évre vonatkozó összefoglalót az online rádiózásról. A tanulmányt az NMHH honlapján fogják közzétenni.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A TV2 épülete Budapesten. Fotó: Sz.D. / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások