fbpx
Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex két főszerkesztője

Dull Szabolcs a Telex társ-főszerkesztője lesz Munk Veronika mellett

Az Index hat hónappal ezelőtt elbocsátott főszerkesztője versenytilalmi korlátjának lejárta után csatlakozik a Telexhez, ahol Munk Veronika főszerkesztő mellett ő is főszerkesztőként jegyzi majd a lapot.

A Telex a Media1-hez eljuttatott néhány perccel ezelőtti hétfői közleménye szerint Dull Szabolcs főszerkesztőként csatlakozik a laphoz, de Munk Veronika is főszerkesztő marad, vagyis közösen vezetik mostantól az elbocsátott indexesek által létrehozott új lapot.

Az internetes oldal két főszerkesztőjét a szerkesztőség is megerősítette bizalmáról.

„A lap indulásától kezdve többször elmondtam, hogy várjuk Szabolcsot, és mindenképp számítunk a munkájára, amint jogilag lehetséges”

– mondta Kárpáti Márton, a Telexet alapító Van Másik Kft. vezetője és tulajdonosa.

Dull Szabolcs felmondási ideje és versenytilalmi korlátozása néhány nappal ezelőtt, január 22-én járt le az Indexnél, ahol tavaly nyáron elbocsátották főszerkesztői állásából.

„A Telex története különleges volt eddig is, ehhez csatlakozik most Szabolcs is. Nem győzünk hálálkodni az eddigi támogatásokért, és nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezekre a jövőben is szükségünk lesz, azért, hogy az olvasókkal közös történetünk még sokáig folytatódhasson” – tette hozzá Kárpáti.

Munk Veronika elmondta:

„Szabival hét évet már lehúztunk együtt közvetlen munkatársakként, nagyon jóban vagyunk, és mindketten ugyanolyan lapot szeretnénk: átlátható működésen alapuló, korrekt és kritikus, az olvasókra maximálisan figyelő újságot. Irtóra hiányzott már Szabi, szuper, hogy köztünk van újra!”

Dull Szabolcs így nyilatkozott:

„Alig vártam már, hogy újra ezzel a csapattal dolgozhassak. Megtisztelő Vera és Marci bizalma és a szerkesztőség ilyen nagymértékű támogatása. Szokatlan egy újság élén a két főszerkesztő, de a Telex története másban is szokatlan: ez a csapat két hónap alatt irgalmatlanul sok munkával, kizárólag olvasói támogatásokból hozott létre egy új újságot, amely rögtön a magyar közélet egyik megkerülhetetlen része lett. Főszerkesztőként Verával azon fogunk dolgozni, hogy a Telex továbbra is csak az olvasók érdekeit szolgáló lap legyen.”

Dull Szabolcs főszerkesztői kinevezésének bejelentéséről videó is készült.

Dull Szabolcs korábban dolgozott a Kossuth Rádióban, az Origónál, majd 2014-től az Indexnél, először újságíróként, majd szerkesztőként, végül 2019 decemberétől tavaly júliusig főszerkesztőként. Az ELTE-n újságírást tanít, mellette jogi tanulmányokat folytat szintén az ELTE-n.

Munk Veronika 2002 és 2020 között dolgozott az Indexben eleinte újságíróként, aztán főszerkesztő-helyettesként, felmondása után lett a Telex alapítója és főszerkesztője. Az ELTE-n újságírást tanít.

Dull Szabolccsal itt hallgatható meg a Media1 néhány héttel ezelőtti interjúja.

A Telex elindulásáról itt olvashatók korábbi híreink.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: Munk Veronika és Dull Szabolcs,  a Telex főszerkesztői. Fotó: Bődey János / Telex.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások