fbpx
google

Otthagyná Ausztráliát a Google, a Facebook korlátozásokkal fenyeget, ha bevezetik az új médiatörvényt

Az ausztrál kormány azt szeretné, hogy a Google és a Facebook fizessen a helyi híroldalaknak, ez által növelve azon online újságok bevételét, akiknek a tartalmai elérhetők a keresőoldalon.

A Google azzal fenyegeti Ausztráliát, hogy elérhetetlenné teszi a keresőoldalát, ha bevezeti az új törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy a médiumok több hirdetési bevételből részesülhessenek – írja a 444.hu.

„Ha ebben a formában fogadják el a törvényt, nem lesz más választásunk, mint elérhetetlenné tenni a Google keresőt Ausztráliában”

– mondta Mel Silva, az internetes mamutcég ausztráliai igazgatója a szenátus pénteki ülésén.

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke nem hajlandó meghátrálni, mivel szerinte az említett cég köteles igazságos mértékben visszaadni valamennyit a bevételeikből, amire az újságok által előállított tartalomnak köszönhetően tesz szert.

A törvény bevezetésére jó esély van, mivel sokan támogatják. A BBC szerint az egyes képviselők zsarolásnak nevezték a Google ultimátumát.

A törvénymódosítás a Google mellett a Facebookot is érintené. Ők is hasonlóan reagáltak a történésekre: azt jelezték, hogy az ausztrál felhasználóknak megtiltanák, hogy híreket linkeljenek az oldalon, hogy ne kelljen fizetni a tartalomszolgáltatóknak, médiumoknak.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Pexels
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások