A hirado.hu szexista címadással számolt be Joe Biden amerikai elnök csapatáról

Szexistán ismertette a magyar közmédia, kik lesznek Joe Biden leendő amerikai elnök kommunikációs stábjában

A nőkre vonatkozó egyik elcsépelt sztereotípiára építve közölte a hirado.hu az MTI eredetileg még tárgyilagos, korrekt címadással rendelkező hírét, hogy kizárólag nőkből áll a leendő amerikai elnök kommunikációs csapata.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Amerikai idő szerint vasárnap este Joe Biden demokrata párti leendő amerikai elnök ismertette kommunikációs csapatát, mely hét nőből áll majd.  Az eredetileg az MTI által „Kizárólag nőkből áll Biden leendő kormányának kommunikációs csapata” címmel közölt hírből kiderült, hogy a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, aki korábban az elnökjelölt kommunikációs tanácsadója volt, az elnöki hivatal szóvivője pedig Jen Psaki lesz, aki Barack Obama elnöksége idején, 2009-ben a Fehér Ház szóvivői tisztségét töltötte be.

A hirado.hu szerkesztői azonban úgy érezték, belefér a „közszolgálatiságba” ha minderről az alábbi címmel számolnak be:

Ha már úgyis folyton beszélnek – Nőuralom Biden kommunikációs csapatában

Vagyis ha nőkről van szó, ők aztán folyton beszélnek – legalábbis az MTVA által visszahozni kívánt ódivatú sztereotípia szerint.

A hirado.hu egyébként sietett azt is leszögezni, hogy Donald Trump amerikai elnök továbbra is vitatja a novemberi elnökválasztás eredményét, így szerinte sok minden fog még történni január 20-ig, azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Mint arról a Media1 júliusban elsőként beszámolt, a hirado.hu főszerkesztését megbízottként arra a Leitner Attilára bízták, aki a Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó nevével is fémjelzett Lokál című kormányközeli bulvárlapnak volt a főszerkesztője, majd az Orbán Viktor tanácsadójához tartozó nemzetközi hírügynökségnek, a V4A-nak volt a munkatársa.

Átveszi a hirado.hu irányítását a Lokál volt főszerkesztője | Media1

A Media1 megtudta, hogy Leitner Attila, a Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó tulajdonolta Lokál egykori főszerkesztője, aki később a Habony nevével fémjelzett, tavaly indult V4 Agency egyik vezető munkatársa is volt egy ideig, átvette a napokban a közmédiás hirado.hu irányítását a pozícióra két éve kinevezett Csatári Patriktól.

Nem először jelenik meg a nemiség a magyar médiában, amióta kiderült, hogy Joe Bident választották meg az amerikaiak elnöküknek. Korábban a HírTV például pedofilként próbálta bemutatni Bident.

Pedofilnak nevezték a HírTV-n Joe Bident, az Egyesült Államok leendő elnökét | Media1

„Cukrosbácsinak kinéző vén pedofilként” mutatta be a KESMA hírcsatornáján minap sugárzott Publi Café című műsor Joe Bident, az amerikai elnökválasztást megnyerő leendő elnököt, akinek egyúttal a kormánypárti csatorna megkérdőjelezte választási eredményei hitelességét is.

Havi közel kétmillió forintba kerül Németh Balázs, az M1 Híradó a médiatörvényt áthágó hírolvasója az adófizetőknek | Media1

Bírósági pereskedés végén, egy éven át tartó jogi huzavona után vált nyilvánossá, hogy bruttó 1,7 millió forintos szerződése van az állami televízióval annak a hírolvasónak, aki a médiatörvény megsértésével időnként személyes véleményének hangot adva szó szerint pocskondiázza az ellenzéket a hírek felolvasásakor, és aki idén hónapokra eltűnt a képernyőről.

Borító: Az erősen szexista címadású hír a Hirado.hu-n 2020.11.30-án.
Szóljon hozzá!