fbpx
Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba

Kolosi Péter: Az RTL már a nyáron döntött a Barátok közt befejezéséről

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese egy rövid interjúban azt is elmondta, mikor indult el a lejtőn a sorozat nézettsége, ami végül elvezetett oda, hogy a széria jövő nyártól véget ér.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról már beszámoltunk, nagyjából fél éven belül, körülbelül 2021 nyarára befejeződik az RTL Klub 22 éve képernyőn lévő Barátok közt című sorozata, mely egyben Magyarország legrégebb óta képernyőn lévő szériája volt, vagyis tévétörténeti rekordot ért el, jócskán ráverve ezzel a Szomszédokra is. Megmutattuk az elmúlt 22 év legemlékezetesebb pillanatait is.

Már a minimumot sem hozta a nézettsége

Most Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek adott indoklást a széria megszűnése kapcsán. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a sorozatokkal foglalkozó oldalnak egy rövid interjúban megerősítette a Blikk hírét, hogy befejezik a sorozatot, illetve elmondta, hogy a szériát, mely volt, amikor fénykorában még 70 százalékos közönségarányra is képes volt, azért szüntetik meg, mert mostanra már messze nem nézik annyira jól, mint amikor a konkurens tévécsatornák a Barátok közthöz igazították a programjaikat, hogy azok ne kerüljenek vele szembe.

Kolosi azt mondta, a sorozat nézettsége már a minimumot sem éri el mostanában, azért nem tudták főműsoridőben sugározni, hiszen az RTL számára fontos, hogy a műsorai a saját sávjukban a legnézettebb műsor legyen.

„Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült” – jelentette ki Kolosi Péter.

A Barátok közt producerének öt évvel ezelőtti távozása után indultak kedvezőtlen irányba a folyamatok

Arra, hogy mitől zuhant ekkorát a sorozat nézettsége, hiszen az pár éve is még elképesztő sikerrel futott, azt mondta, meggyőződése szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor több mint 5 éve Kalamár Tamás (a sorozat alapító producere) távozott a Barátok közttől. Ezt követően Kolosi szerint a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani.

„Akkoriban az UFA Magyarország vezetőit (a Barátok közt gyártója) és minket is sokan figyelmeztettek, hogy ebből baj lesz és mi is kezdtük látni ennek a jeleit, de nem tudtunk mit tenni. Sokszor szóltunk a gyártó vezetőinek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az UFA Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt.”

Hiába tettek újabb nézettségjavító kísérleteket

Amikor Ondruss Ilona (a Barátok közt mostani producere) és csapata vette át a sorozat tartalmi vezetését, akkor leültek és alaposan átbeszélték a sorozat jövőjét, és ezeken a találkozókon Kalamár Tamás is részt vett tanácsadóként. Kolosi elmondása szerint a résztvevők mind azt gondolták, hogy nagyon sok éve rossz úton jár a produkció és egyáltalán nem voltak meggyőződve arról, hogy még vissza lehet hozni a nézettségét. Viszont a Barátok közt 20-21 éves múltjára tekintettel tettek egy kísérletet, hogy tegyenek egy utolsó kísérletet.

A 10000. részt ünnepli az RTL Klub Barátok közt c. sorozata
A 10000. részt ünnepli az RTL Klub Barátok közt c. sorozata 2020 nyarán

Amikor sor került idén a sorozat megújítására, és idén tavasszal ismét a főműsoridőbe helyezték a szériát, ettől azt remélték, hogy újra sikeres lehet, ám ez nem jött be: a nézők nem kezdtek el visszaszokni rá. A nyár második felére világos lett az RTL vezetése számára, hogy mostantól nem azon kell gondolkozni, hogy milyen esti sávba rakják ősszel, hanem hogy miként fejezzék be a Barátok köztöt.

Kolosi Péter a SorozatWiki kérdésére azt is mondta, a produkció stábja most még hónapokig forgatni fog, így a nézők körülbelül fél évig láthatják még a BK-t az RTL Klubon, ahonnan jövő nyáron búcsúzik el a sorozat.

A hamarosan megszűnő Barátok közt top10 legemlékezetesebb jelenete | Media1

A Barátok közt rajongóit máris felkavaró hír, a Barátok közt jövő nyári megszűnése kapcsán a Media1 összegyűjtötte a tíz legszórakoztatóbb vagy épp legemlékezetesebb jelenetét a fénykorában akár 2 millió néző elérésére is képes sorozat 22 évéből.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!