RTL Klub, Barátok közt logó

A megszűnő Barátok közt top10 legemlékezetesebb jelenete

A Barátok közt rajongóit máris felkavaró hír, a Barátok közt jövő nyári megszűnése kapcsán a Media1 összegyűjtötte a tíz legszórakoztatóbb vagy épp legemlékezetesebb jelenetét a fénykorában akár 2 millió néző elérésére is képes sorozat 22 évéből.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról a Blikk nyomán nemrég a Media1 is beszámolt, az RTL Magyarország úgy döntött, megszünteti az egy ideje már nézettségi problémákkal szembesülni kénytelen Barátok közt című sorozatot, melynek utolsó részei előreláthatólag a nyáron lesznek az RTL Klub képernyőjén.

A döntés oka, hogy a széria éves bekerülési költségei meglehetősen magasak (milliárdos tételről van szó), miközben a nézettségi elvárásokat a széria egyre kevésbé tudta megütni, amire már az is utalt, hogy nemrég rekord kései időpontra mozgatták.

Magyarország leghosszabb ideje képernyőn lévő szériájának megszűnése kapcsán most visszatekintünk az elmúlt 22 évre a 10 szerintünk legemlékezetesebb jelenet segítségével.

10. Holman Hanna és a számítógépe

Nyilván ma már sokkal jobb számítógépek kaphatók, mint amiről szó van a jelenetben, szóval ez még önmagában nem is vicces, de amikor az egyik szereplő megkérdezi Holman Hannát (Nyári Diána), hogy lehet-e vele e-mailezni, az azért mosolyt csal az ember arcára.

9. Kinga nem ússza meg szárazon

Nádor Kinga (Som-Balogh Edina) és Fekete Alíz (Nagy Alexandra) között egy heves vita alakul ki, aminek következtében hirtelen lángra kap az asztal, mire Alíz halált megvető bátorsággal képen önti Kingát egy vödör vízzel. Végül azért a tüzet is eloltja.

8. Liftes baleset

Hogy a drámát fokozzák a sorozatban időről időre búcsút kellett venni néhány szereplőtől, és ezt olykor egészen meghökkentő módon oldották meg a sorozat alkotói.

7. Berényi Miklós a tetőn akciózik

A feszültségekkel teli jelenetben Berényi Miklós (Szőke Zoltán) testi épségéért aggódhatnak a nézők, aki hosszasan próbál nem leesni a tetőről, de végül utoléri a sorsa.

6. Bepillantás a lakótelepi suhancok mindennapjaiba

A fiatal színészek ugyan a legtöbbet hozzák ki a szerepükből, de ez a nem megszokott szleng, amit a lakótelepi csibészek használnak.

 

5. A nagy bunyó

Bartha Zsolt (Rékasi Károly) és Bartha Krisztián (Seprenyi László) Bruce Lee-t is megszégyenítő módon verekednek egymással. A színészek közül szerencsére senki sem sérült meg a forgatás alatt, mindenki épségben megúszta.

4. Berényi Miklós: „A kft. én vagyok!”

Ha csak egy jelenetet választhatnánk Berényi Miklós (Szőke Zoltán) karaktere kapcsán, nem kérdés, hogy ez lenne a befutó. Szőke Zoltán színész a piti, fehérgalléros bűnöző szerepében mindig jól helytállt, és ebben a néhány másodpercben minden benne van, amit tudni érdemes a magyar Jockey-ként is emlegetett karakter jelleméről. És az a kacsintás a végén… nagyon tipikus.

3. Novák László és a pipi esete

Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba) egy félreértés miatt előbb udvarolni kezd, majd ölre megy egy hatalmas csirkével. Itt talán nincs mit magyarázni.

2. Magdi anyus szelleme felbukkan

Miután Fodor Zsóka színésznő hosszú évekig alakította Magdi anyust a sorozatban, 2009-ben a karaktere egy baleset következtében váratlanul elhunyt. Halála után Magdi anyus azonban többször is visszatért egy utolsó nem hétköznapi jelenet kedvéért.

A sorozat ezúttal is hű maradt a szlogenjéhez: „Barátok közt bármi megtörténhet”.

Magdi anyus
Magdi anyus. Fotó: YouTube

1. A házibuli

Ahogy a fiatal Kertész Géza (Németh Kristóf) nagy elánnal betoppan egy házibuliba „pesti vagányként”, az egyik legszórakoztatóbb jelenetet eredményezte a sorozat történetében. A mára komikusnak ható szövegek és a Barátok köztre jellemző atmoszféra együtt tökéletes kombinációt alkotnak, hogy mai szemmel nézve a jelenetet egy jót nevethessünk.

Kolosi Péter: Az RTL már a nyáron eldöntötte, hogy befejezi a Barátok közt című sorozatot | Media1

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese egy rövid interjúban azt is elmondta, mikor indult el a lejtőn a sorozat nézettsége, ami végül elvezetett oda, hogy a széria jövő nyártól véget ér.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n! A sorozat megszűnéséről itt olvashat bővebben.

Fotó: RTL Klub, Barátok közt. Borítókép: RTL Magyarország.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!