fbpx
Az Echo Tv Keménymag című műsora 2019. január 1-jén

A Kontra címmel elindított új jobboldali lap főszerkesztője lett a jákobozós Megadja Gábor

Az Echo TV Keménymag című műsorából kitiltott és a botrány miatt a közszereplései befejezését ígérő Megadja Gábor, a 888 és az Origo volt szerzője főszerkesztette új internetes lap bemutatkozó írásában azt írta, legyezné a szerkesztőség hiúságát, ha propagandistának neveznék őket.

Kontra címmel indult új internetes portál kedden este – erről a kormánypárti kötődésű Origo számolt be elsőként, mely az új lapot méltatva a „jobboldali média újabb színfoltjának ígérkezőnek” mutatta be.

Bár volt Kontra néven a Klubrádiónak is műsora évekkel ezelőtt, a névazonosság ellenére az nehezen képzelhető el, hogy az új honlapot bárki összetévesztené a nagyjából tíz évvel ezelőtt Kanadába költöző és egyetemi professzorként új életet kezdő Orosz József műsorvezető volt klubrádiós műsorával: az új „jobboldali színfolt” szellemisége ugyanis éppen az ellenkezője Orosz néhai műsoráénak.

Erős jobbos kötődések a Kontra körül

Az új oldal jobboldali kötődésű. Egyrészt bemutatkozó írásukban nem is próbálják tagadni kötődésüket, másrészt az új lapot tulajdonló, tavalyi alapítású részvénytársaság, az Opten céginformációs rendszer szerint 2019-ben 3,3 millió forint veszteséget kimutató, a médiapiacon eddig nagy ismertségre még szert nem tevő Ctrl-T Creative Zrt. vezérigazgatója nem más mint a kormányközeli Századvég nevű agytröszt elemzőjeként ismert Halkó Petra, másrészt az új lap főszerkesztője Megadja Gábor.

Megadja neve többek számára ismerős lehet, hiszen 2019-ben a 888.hu elnevezésű kesmás oldalnak volt a szerzője, az utóbbi időkben pedig főleg az Origón bukkant fel a neve. Sokan ismerhetik a nevét ezenkívül az Echo Tv Keménymag című műsorából, melynek tavalyi botrányáig rendszeres szereplője volt.

Aki miatt még az Echo TV is kénytelen volt sajnálkozni

Azonban a műsor tavaly január elsejei adásában a műsor több más jobboldali kötődésű vendégéhez hasonlóan olyan vállalhatatlan kifejezést használt Megadja Gábor Jakab Péter jobbikos politikusra, hogy a történtek miatt még a „nem épp diplomata stílusáról” ismert tévécsatorna is kénytelen volt elnézést kérni és megígérni, hogy nem hívják meg többé Megadját a műsorba.

Sőt a kirobbant botrány hatására maga Megadja is sajnálkozni kezdett és megígérte, ezentúl tartózkodni fog mindennemű közszerepléstől.

(A botrány előzménye az volt, hogy Megadjáék Jákobként emlegették Jakabot.)

Megadja Gábor így sajnálkozott tavaly, miután a Jákob-botrány után kikerült a műsorból:

„Hibáztam. Tudnom kellett volna hogy a viccnek és a másokon való gúnyolódásnak is van egyértelmű határa. Én ezt a határt átléptem. Bocsánatot kerek a pellengérre állított politikustól, a nézőktől és mindenkitől, aki kijelentésem hatására bántva érzi magát. De a bocsánatkérés önmagában nem elég. Az embernek tanulnia kell a hibáiból. Ilyenkor mindenkinek, aki hibát követ el, magába kell szállnia. Én is ezt fogom tenni. Az elkövetkező időkben tartózkodni fogok mindennemű közszerepléstől.”

Legyezi a hiúságát, ha propagandistának nevezik

Megadja az új internetes lap, a Kontra bemutatkozójában egyébként olyasmiket írt, hogy az általa vezetett lap, illetve a Kontra

„nem kíván megfelelni semmiféle öntetszelgő szakmaiságnak”,

és rögtön megadta a kezdőhangot, amikor külön köszöntette a

„libernyákokat”.

(Az Orbán Viktor által előszeretettel használt kifejezés a liberális szó kritikus, ellenséges felhangú, lekicsinylő, rosszalló szinonimája, mely jellemzően a liberális eszméket és személyeket támadó szövegkörnyezetben jelenik meg.)

A lap bemutatkozójában ezenkívül Megadja Gábor előre jelzi, örül neki, ha „propagandistának” fogják nevezni – ez szavai szerint kifejezetten legyezné a hiúságát, és lelke simogatásának tartaná.

A Kontra ma egyébként főleg az amerikai elnökválasztással foglalkozik, de már írt belpolitikai témáról, például Karácsony Gergely főpolgármester munkatársairól is.

A Kontra című új lap felülete 2020.11.04-én
A Kontra című új lap felülete 2020.11.04-én

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánk itt, Facebook-oldalunk itt található. Ön is hozzájárulhat a Media1 működéséhez, amiről részletesen itt olvashat.

Borító: Megadja Gábor és a Keménymag társasága 2019. január 1-jén a jákobozáskor. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások