Friderikusz Sándor, az Életünk története díszletei között

Friderikusz Sándor újabb ismert neveket jelentett be az Életünk története címmel induló maszkos műsorának szereplői közül

Rendhagyó online sajtótájékoztatón mutatta be Friderikusz Sándor és az RTL Klub az Életünk története készítőit és kiemelt partnereit, valamint a műsor díszletében a produkció házigazdája, Friderikusz Sándor azt is bejelentette: Borbély Alexandra és Nagy Ervin is részt vesz a jövőutazáson. Kolosi Péter, az RTL vezérigazgató-helyettese visszautalt Friderikusszal való egykori nem épp békés elválásukra is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

„Legyenek bátran kíváncsiak, most nem Önök fognak hamar megöregedni!” – ezt üzente leendő nézőinek a hét év után újra az RTL Klub képernyőjén visszatérő Friderikusz Sándor az internetes sajtótájékoztatón.

„Valami olyasminek lehetnek szemtanúi, amit még egészen biztosan nem láttak egyik magyar tévében sem. Egy valóságos időutazásra invitálom Önöket, de természetesen nem örök fiatalságot ígérek. Az viszont, hogy a nagyon is valóságos jövőben az emlékek megszépülnek-e, a jelen, vagy múlt tévedéseit helyre lehet-e hozni, hogy cipeljük-e a múltunk nyomait évtizedeken át, az biztosan kiderül ebből az új műsorból” – fogalmazott Friderikusz az Életünk története – sztárpárok jövőutazása műsorvezetője.

Az Életünk története házigazdája elmondta: vendégei olyan közismert párok, párosok lesznek, akik bátran mernek szembesülni azzal: mi vár rájuk 20, vagy akár 40 év múlva, de ők is csak a stúdióban tudják majd meg, mit hoz nekik és a párjuknak a jövő. Friderikusz Sándor azt is bejelentette, hogy a már korábban bejelentett Csobot Adél – Istenes Bence páros mellett Borbély Alexandra és Nagy Ervin is a műsor vendége lesz.

Nagy Ervin Free SZFE pólóban a Televíziós Újságírók Díja Gálán.
Nagy Ervin Free SZFE pólóban a Televíziós Újságírók Díja Gálán. Fotó: Szalay Dániel/Media1 (mobiltelefonos felvétel)

Szóba került a Meglepő és Mulatságos viharos megszűnése

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója meglepő kijelentéssel kezdte beszédét.

„Emlékeztek a Meglepő és Mulatságosra? És arra, hogy hogy lett vége? Akkor biztos sem Sándor, sem mi nem gondoltuk volna, hogy itt találkozunk. Csak közben eltelt több, mint 20 év. És az embert – ahogy öregszik – egyre gyakrabban figyelmezteti az élet, hogy soha ne mondd, hogy soha…”

– fogalmazott Kolosi Péter, visszautalva az annak idején pereskedésbe torkolló szakítás pillanatára.

Ez a maszkos műsor egész más lesz

A programigazgató azt mondta: az Életünk történetében (a Story of My Life magyar adaptációjában) a mindannyiunk által ismert kedvelt embereknek annyira más arcát ismerhetjük meg, hogy az felülírja majd mindazt, amit eddig korábban gondoltunk és tudtunk róluk. Kolosi Péter szerint az Álarcos énekes extrém, merész, a szereplőket tökéletesen elrejtő maszkjai után különleges élmény lesz látni ezeket a valóságot felfedő, sokszor hátborzongatóan élethű, legkevésbé sem ál-arcokat.

Máté Krisztina, az Életünk története producere megjegyezte: a formátum eredeti, holland adásait négy éve 1,2 millió ember látta, nem sokkal később pedig már elkészült a műsor Németországban, Lengyelországban, Lettországban is – hasonló, vagy még nagyobb sikerrel.

Máté Krisztina, az Életünk története producere a műsor díszletei között
Máté Krisztina, az Életünk története producere a műsor díszletei között. Fotó: képernyőkép / Media1

„Ha arra gondolok, amikor az egyik német adásban Boris Becker meglátta a gyönyörű feleségét negyven évvel idősebben és elakadt a szava, nem az elmúlás átélése okozta a katarzist, hanem az, amikor rádöbbent, hogy mi minden vár még rá, és hogy akkor lesz minden ilyen, ha addig minden a legnagyobb rendben lesz” – mondta Máté Krisztina.

A műsor producere szerint a nézőkre egy hatalmas, érzelmes, tabukat döngető és a legeldugottabb érzéseinket feszegető, nem akármilyen mélységű és magasságú kaland vár az Életünk története adásai alatt.

Így készül a műsor

Nyári Gábor, az Életünk története kreatív producere a műsor leglényegesebb kellékeiről: a maszkokról osztott meg kulisszatitkokat. Elmondta: az élethű jövőbeni arcokat a maszkmesterek több hónap alatt készítik el és annyira kidolgozottak, élethűek, hogy az egymás arcának minden rezdülését jól ismerő pár közelről látja egymást, nem veszik el az illúzió és valóban bele tudják élni magukat abba, hogy 20 vagy 40 év múlva találkoznak.

„A szereplők felmenőit, családi fotóikat, történeteiket hónapok óta kutatják a műsor szerkesztői, a maszkmesterek munkáját plasztikai sebész és gerontológus is segítette, hogy ne karikatúra-szerűen jelenjenek meg a szereplők karakter-jegyei a nézők előtt, hanem annyira valóságosan, hogy mindnyájan elhiggyük: látjuk a jövőt” – fogalmazott Nyári Gábor.

A kreatív producer kiemelte: hogy a műsor résztvevői öregített önmagukkal csak a stúdióban, Friderikusz Sándor jelenlétében találkoznak, és szintén itt szembesülnek a saját arcukkal is.

A műsorhoz kiemelt partnerként csatlakozott az Allianz Hungária Zrt. és a Goodwill Pharma Kft.

Az Életünk története november 1-jétől minden vasárnap 21:20-tól lesz látható az RTL Klubon, a televíziós adást követően pedig visszanézhető lesz az RTL Most platformon.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!