fbpx
Telex

Kiderült, mikor indul a Telex

Kárpáti Márton, a Telex tulajdonosa, az Index.hu egykori főszerkesztő-helyettese szerint a héten most már elindul az új lap.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kezdetét vette a Nagy Kreatív Hét online konferencia első beszélgetése, amely a fizetős online tartalmakkal foglalkozott. Itt jelentette be Kárpáti Márton, a Telex alapító-tulajdonosa, hogy ezen a héten elstartol az oldal – derül ki a kreativ.hu beszámolójából.

Kezdetben nem teszik fizetőssé a tartalmakat, azok szabadon hozzáférhetők lesznek. Az még nem dőlt el, hogy mely tartalmak kerülnek a későbbiekben fizetőkapu mögé, de maga a paywall még el sem készült, ezért nem is lett volna opció azzal indulni. A tartalomról a Telex tulajdonosa annyit mondott: a nyáron feloszlott, 90 fős Index-szerkesztőség és a 70 fős indulócsapat közti rendkívül erős átfedés miatt az induláskor senki sem fog rettenetesen meglepődni.

A fizetős online Nők Lapja tapasztalatairól beszélve Zulik Ákos, a Central Médiacsoport üzletfejlesztési igazgatója is azt mondta: a kiadó fontos digitális termékeinél fog további olvasói bevételekre építő megoldásokkal előjönni 2020 utolsó negyedévében.

Grósz Judit, az RTL Magyarország digitális és üzletfejlesztési igazgatója arra célozgatott, hogy a fizetős online streaming platform, az RTL Most+ elérhetőségében várható még ebben az évben komoly ugrás, ami a Kreatív feltételezése szerint azt jelentheti, hogy a nagy kábelszolgáltatók közül a Magyar Telekom kínálatába is bekerül a termék, innen hiányzik ugyanis egyelőre a legfeltűnőbb módon. Grósz ambiciózus célszámokat is megosztott a prémium termékről: 1-2 éven belül szeretnék, ha a háztartások 10 százaléka előfizető lenne azon háztartások közül, ahol technikailag elérhető az RTL Most+.

Szauer Tamás, a HVG marketing és terjesztési igazgatója azt mondta, hogy már a közeljövőben erős versenyt vár a fizetős közéleti digitális tartalmak piacán, a 444 és a Telex fizetőfalainak felállta után, és itt tetőzhet az olvasók kapacitása, érdeklődése, azaz újabb vállalat nem fog tudni belépni abba a körbe, ahol tízezres nagyságrendben szólítanak meg olvasókat fizetős termékkel, és az eddig elindultaknak és most rajthoz állóknak is kapaszkodnia kell majd.

Erdélyi Péter, a 444 újságírója szerinte ugyanakkor már nyilvánvalóan most is vannak olvasók, akik kimaxolták az erre költhető keretüket, de a Telex, a HVG 360 és a 444-es A Kör meg fog férni egymással a piacon.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol épp ma számoltunk be arról, hogy máris távozik egy pár hete érkező indexes. Ma számoltunk be arról is, hogy távozik a she.hu teljes szerkesztősége és írói gárdája a KESMA női lapjától.

Szóljon hozzá!