fbpx
Werovszky Veronika szerzői adatlapja az Index.hu-n már csak Google Tárolóban érhető el

Máris távozott az Index egyik új újságírója

Werovszky Veronika 27 napon át dolgozott a lapnál a tömeges távozások utáni üresedést követően.

Hiába próbálta a Media1 egyik olvasója elérni az eddig működő indexes e-mail címén Werovszky Veronika újságírót, az elérhetősége ugyanis megszűnt, így az üzenet visszapattant, pedig Werovszky 12 órával ezelőtt még publikált az oldalon.

Nem pusztán technikai hibáról van szó. Az Index impresszumából is eltűnt az újságíró neve és fotója, amit arról lehetett könnyen megjegyezni, hogy Werovszky volt az egyetlen a csapatban, akiről maszkban készült portréfotót tettek közzé.

Az újságíró szerzői adatlapja is elérhetetlenné vált, írásait ezért csak az Index.hu keresője segítségével tudtuk megtalálni, valamint a Google keresőben, tárolt változatként.

Werovszky Veronika távozása azért érdekes, mivel idén szeptember elején igazolt a kiüresedett Indexhez, első írása szeptember 2-án, azaz mindössze 27 nappal ezelőtt jelent meg.

Az újságíró 12 órával ezelőtti írása címe ez volt: „Nyálból kimutatható koronavírusteszten dolgozik a Semmelweis Egyetem”. Tegnap arról is írt, hogy a koronavírus ellen ismétlődő oltásokra lehet szükség.  Korábban Werovszky neve alatt jelent meg több olyan írás is, ami arról szólt, hogy a koronavírus miatt a kórházak között átcsoportosításokra van szükség, mivel több kórházban nem elégségesek a kapacitások.

A távozó médiamunkás tegnap is írt ilyen témáról: azt írta, a kisebb sérüléseket továbbra is ellátják a Szent János Kórházban, de ha műtétre van szükség, továbbküldik a betegeket.

A Media1 telefonon utolérte a kevesebb mint egy hónapja érkező, most pedig máris távozó indexest, de Werovszky Veronika azt mondta, egyelőre nem kíván nyilatkozni. Érdeklődésünkre az Index.hu-nál sem kommentálták a fejleményt.

Az Index.hu stábját azután kellett újraépíteni, hogy a szerkesztőségi autonómia sérelmére hivatkozva felállt az előző teljes Index-stáb. A stáb azt nehezményezte, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke július 22-án elbocsátotta Dull Szabolcsot, a lap főszerkesztőjét és a szerkesztőség kérése ellenére nem helyezte vissza pozíciójába. Ezt követően új munkatársakat vettek fel próbaidős szerződéssel, így a munkáltató és a munkavállaló is úgy dönthet a próbaidőszak alatt, hogy nem kívánnak együtt dolgozni.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Werovszky Veronika volt szerzői adatlapja, amit az Index.hu-n már csak Google Tárolóban értünk el.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások