Sziget-fesztivál

Pert nyert a Sziget az adatvédelmi hatósággal szemben

Hatályon kívül helyezte a Kúria azt a bírósági határozatot, amely helyben hagyta a fesztiválszervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-vel szemben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által meghozott, 30 millió forintos bírságot kiszabó határozatot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Sziget Zrt. jogi képviseletét ellátó KRS Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda az Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott tájékoztatása szerint a Kúria ítélete alapján az elsőfokon eljáró Fővárosi Törvényszéknek meg kell ismételnie az eljárását és új határozatot kell hoznia, melynek keretében vizsgálnia és értékelnie kell a fesztiválszervező cég jogi képviselője által előadott valamennyi bizonyítékot, továbbá azt is, hogy a bírság kiszabására jogszerűen került-e sor.

A Sziget Zrt. tavaly június közepén közölte, hogy pert indít a NAIH ellen, amiért az adatvédelmi hatóság 30 millió forint bírságot rótt ki a népszerű Sziget és a VOLT fesztiválokat szervező vállalkozásra, amiért a hivatal szerint jogsértő volt 2016-tól a fesztiválok adatkezelése, a beléptetés során eleinte a személyi igazolványok beszkennelése, később pedig az, hogy a hatóság szerint szükségtelen információkat is elkértek a fesztiválokon résztvevőktől. Az ügy részleteiről itt írtunk korábban.

Szóljon hozzá!