Sziget-fesztivál

Pert nyert a Sziget az adatvédelmi hatósággal szemben

Hatályon kívül helyezte a Kúria azt a bírósági határozatot, amely helyben hagyta a fesztiválszervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-vel szemben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által meghozott, 30 millió forintos bírságot kiszabó határozatot.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Sziget Zrt. jogi képviseletét ellátó KRS Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda az Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott tájékoztatása szerint a Kúria ítélete alapján az elsőfokon eljáró Fővárosi Törvényszéknek meg kell ismételnie az eljárását és új határozatot kell hoznia, melynek keretében vizsgálnia és értékelnie kell a fesztiválszervező cég jogi képviselője által előadott valamennyi bizonyítékot, továbbá azt is, hogy a bírság kiszabására jogszerűen került-e sor.

A Sziget Zrt. tavaly június közepén közölte, hogy pert indít a NAIH ellen, amiért az adatvédelmi hatóság 30 millió forint bírságot rótt ki a népszerű Sziget és a VOLT fesztiválokat szervező vállalkozásra, amiért a hivatal szerint jogsértő volt 2016-tól a fesztiválok adatkezelése, a beléptetés során eleinte a személyi igazolványok beszkennelése, később pedig az, hogy a hatóság szerint szükségtelen információkat is elkértek a fesztiválokon résztvevőktől. Az ügy részleteiről itt írtunk korábban.

Szóljon hozzá!