fbpx
Klubrádió, 92,9 MHz

Az MSZP hatpárti egyeztetést kezdeményez a Klubrádió ügyében

Tóth Bertalan szerint a kormány „kiadta a tűzparancsot".

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hatpárti egyeztetést kezdeményez a Klubrádió jövőjével, lehetőségeivel kapcsolatban – írta meg a politikus közleménye alapján a Népszava.

Tóth szerint a kormány nem bírja a kritikát, igyekszik minden szabad hangot elhallgattatni.

„A Népszabadság, az Index, után most a Klubrádió következik. Kiadták a tűzparancsot”

– fogalmazott.

Ahogyan elsőként a Media1 beszámolt róla: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára. A Médiahatóság szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. Az NMHH állítja, hogy a Klubrádió a korábbi szankciókat az ismételt jogsértésekkel összefüggésben nem vitatta, azokat elfogadta. A Media1 kérdésére a hatóság azt is elárulta, konkrétan milyen jogsértésekre gondoltak.

A Klubrádió azonban közölte: a rádió és a hatóság kapcsolatában inkább utóbbi esetében lehet jogsértésekről beszélni. Jelezték, hogy keresik a jogi és egyéb eszközöket annak érdekében, hogy Magyarország utolsó, hiteles és kormányfüggetlen rádiója ne némuljon el.

Kiemelt kép: Ladányi András/Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások