fbpx
A TV2 Séf, a LiChi TV leendő új neve

Újra megváltoztatja a TV2 a LiChi TV gasztrocsatorna nevét

A főzős csatorna új neve TV2 Séf lesz.

A LiChi TV csatorna elnevezése október 15-én TV2 Séf elnevezésre módosul – erősítette meg a Media1-nek a TV2 Média Csoport sajtóosztálya szerdán.

A névváltásra a Magyar Telekom hírközlési szolgáltató nemrég postázott számlamellékletében lévő felhívás utal. A Telekom levelében ugyan november 1-jét jelöli meg az általános szerződési feltételek (ászf) megváltoztatásának határidejeként, de a TV2-nél érdeklődésünkre azt mondták, ennél már előbb, október 15-én megvalósul a névváltás. A TV2 kellő időben értesítette a szolgáltatót – tették hozzá a sajtóosztályon.

A TV2 Séf már a harmadik neve lesz a TV2 Média Csoporthoz tartozó gasztrocsatornának. Eredetileg Chili TV néven indult a csatorna, ám a bíróság 2017 decemberében jogerősen kimondta, hogy ezzel a névvel az akkoriban még Andy Vajna filmügyi kormánybiztoshoz tartozó TV2 Média Csoport védjegybitorlást valósított meg, ugyanis a jelentéstartalma hasonló volt a versenytárs TV Paprika nevéhez, ezért összetéveszthető volt a versenytárssal. Ezt követően, 2017 végén változtatta meg a csatorna nevét LiChi TV-re a médiavállalat, megcserélve az eredeti betűk sorrendjét.

A TV2 Média Csoport mostanában több csatornáját is átnevezte oly módon, hogy nevében megjelenjen a vállalat neve is. Így például Kiwi TV nevű gyerekcsatornája TV2 Kids névre váltott. Komoly jogvita lett abból, hogy Humor+ nevű csatornáját TV2 Comedy-re keresztelte át: a versenytárs Comedy Central humorcsatorna tulajdonosa, a ViacomCBS jogorvoslattal élt vélt védjegybitorlás miatt a hasonló elnevezés miatt. Azt még nem tudni, a jogvitában kinek ítél majd a bíróság.

A TV2 Séf ábrás védjegyet egyébként idén július közepén védték le a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. Ez alapján tudjuk megmutatni a csatorna levédett logóját.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A TV2 Séf levédett logója. Fotó: SZTNH
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */