fbpx
A Magyar Hang szerkesztőségébe küldött fenyegető levél

Addig bénázott a Rendőrség, hogy a Magyar Posta megsemmisítette a videós bizonyítékot, és egérutat nyert a Magyar Hang főmunkatársának fenyegetője

Tanulságos történet arról, mennyire veszi komolyan ma Magyarországon a rendőrség, ha egy újságírót fenyegetés ér, miután oknyomozó cikket ír a Polgárőrség visszás ügyeiről.

Mint arról márciusban a Media1 beszámolt, postai úton fenyegetést kapott Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa. Az Újfehértón március 4-én feladott levélben azt írták neki:

„A kedvesed kocsijában nehogy találjanak valamit a fiúk egy ellenőrzésen.”

Ez a fenyegető levél azután érkezett, hogy Szerető Szabolcs és a Magyar Hang többrészes cikksorozatot közölt az Országos Polgárőr Szövetség kétes üzleti ügyeiről.

A levélíró egy lehetséges NAV-vizsgálatot is kilátásba helyezett az újságíróval és a szerkesztőséggel szemben, arra az esetre, ha nem száll le a Polgárőrségről és annak főnökéről.

Szerető Szabolcsnak címzett fenyegető levél
Szerető Szabolcsnak címzett fenyegető levél. Forrás: Magyar Hang

(A PS monogram Pintér Sándorra, a rendőrséget is felügyelő belügyminiszterre vonatkozott a Magyar Hang szerint.)

A Magyar Hang a március 4-én feladott és 6-án megérkező fenyegetőlevél átvételét követően azonnal, 12:32-kor rendőrségi feljelentést tett és átadta a levelet (a bűnjelet), abban a reményben, hogy mivel a postahivatalban biztonsági kamera működik, még esély lehet a fenyegető személyének kézre kerítésére. A lap azonnal megkereste a Magyar Posta egyik vezetőjét is, mondván olyan bizonyító erejű videófelvétel van az újfehértói postahivatal birtokában, ami a nyomozók hasznára lehet, ezért kéri, hogy még véletlenül sem semmisítsék meg a felvételt, amíg a rendőrség jelentkezik érte.

A levelet meg is kapta a Magyar Posta, hiszen Panulin Ildikó, a Magyar Posta Társasági Kommunikációs Osztályának vezetője a Magyar Hang kérésére válaszolt is rá röviden, méghozzá azt, hogy „a Posta csak hatósági szerveknek, azok írásos megkeresését követően, adja ki a felvételeket”. (A Magyar Hang nem kérte a felvételeket, csupán jelezte, hogy feljelentést tett, ezért a rendőrség fog jelentkezni érte, addig pedig ne töröljék a felvételeket.)

Postahivatal Újfehértón. Forrás: Google Utcakép

A rendőrség nem jelentkezett a legfontosabb bizonyítékért

A rendőrség a Magyar Hang feljelentése nyomán DNS-vizsgálatot hajtott végre a fenyegető levélen (ez egy hónapokkal későbbi, július 30-i keltezésű rendőrségi határozatból tudható), azonban a legfontosabb bizonyítékért, a kamerafelvételért nem jelentkezett időben a Magyar Postánál. Ott pedig megsemmisítették a videót, annak ellenére hogy tudomására hozta a megfenyegetett lap, hogy a rendőrségnek szüksége lesz rá, hiszen maguk tettek feljelentést.

A rendőrség határozatában ezekkel a szavakkal hozta a feljelentő tudomására, hogy nem foglalta le határidőre a videófelvételt a Magyar Postánál:

„Megállapítást nyert továbbá, hogy a postahelyen üzemelő ún. autonóm kamerarendszer csupán 72 óráig rögzít felvételeket, így azok lefoglalása az eljárásban nem volt lehetséges.”

Még benne lettek volna a 72 órában

A történet azért meghökkentő, mivel a fenyegetést március 4-én adták postára, és a rendőrségi feljelentés március 6-án, 12:32-kor történt, vagyis ha a nyomozók azonnal cselekedtek volna, még lett volna lehetőség a felvételeket lefoglalni a postahivatalban.

Hogy ezt miért nem tették meg a rendőrnyomozók a média munkatársát megfenyegető személy elfogása érdekében, illetve ezek után felelősségre vonják-e a lezserül eljáró rendőri munkatársakat, egyelőre nem tudjuk.

További hírek találhatók a Media1-en!

Kövessen bennünket Facebookon is.

RSS-csatornánk ITT található: https://media1.hu/rss

Borító: A Magyar Hang szerkesztőségébe küldött fenyegető levél. Fotó: Magyar Hang
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások