fbpx
A Magyar Hang szerkesztőségébe küldött fenyegető levél

Megfenyegették a Magyar Hang főmunkatársát

„A kedvesed kocsijában nehogy találjanak valamit a fiúk egy ellenőrzésen” – fenyeget a postán küldött üzenet.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Újfehértón adták fel azt a fenyegető levelet, amit Szerető Szabolcsnak, a Magyar Hang főmunkatársának címeztek.

Szerető Szabolcs az elmúlt hónapokban cikksorozatot írt az Országos Polgárőr Szövetség kétes üzleti ügyeiről. A levélíró egy lehetséges NAV-vizsgálatot is kilátásba helyezett – számolt be a megfenyegetett szerkesztőt foglalkoztató Magyar Hang, mely a fenyegető levél tartalmát is közzétette honlapján.

A Szerető Szabolcsnak címzett fenyegető levél tartalma
A Szerető Szabolcsnak címzett fenyegető levél tartalma. Forrás: Magyar Hang

A Magyar Hang szerint a „PS” monogram Pintér Sándor belügyminisztert jelöli. A levél miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Botrányos mellényekről cikkezett a Magyar Hang

A Magyar Hang 2019-ben az Országos Polgárőrség Szövetség botrányos mellény beszerzése miatt kezdett cikkezni a polgárőrség ügyeiről.

Az ügy előzménye, hogy mint azt a lap megírta, még 2015-ben láthatósági mellényekre írt ki közbeszerzést a polgárőr szövetség elnöksége, amihez az államtól kétszázmillió forintot kapott. A tender csak második kiírásra zárult sikerrel: 2016. április 29-én hat jelentkező közül az alsózsolcai székhelyű Vizulátor Kft.-t hirdették ki nyertesnek, amely a legalacsonyabb árajánlatot tette. A pályázati anyagok szerint a cég magyar alapanyagból, Magyarországon gyártja le a mellényeket, és nem von be alvállalkozókat. Túrós András azonban az ügyben indított büntetőjogi eljárás során született tanúvallomás szerint az elnökség tájékoztatása nélkül beleegyezett alvállalkozó(k) bevonásába. Az alvállalkozók bevonására a Vizulátornak szüksége is volt, ugyanis a 2017-es cégadatok szerint mindössze öt főt foglalkoztatott a fő tevékenységeként nyomdai előkészítést megjelölő kft.

A polgárőrség volt Hajdú-Bihar megyei elnöke hivatalos szakvéleményt kért az elkészült mellényekről. A 2017. októberi keltezésű igazságügyi szakértői anyag érdekes megállapításokat tett. A leszállított rossz minőségű mellények, illetve az itthon és a Távol-Keletről beszerezhető más termékek összehasonlításából kiderült, hogy a vélhetőleg kínai alapanyagból készült mellények erősen túlárazottak. A vizsgálat azt is megállapította, hogy a Vizulátor Kft. szállítólevelén szereplő bruttó 6210 forintos beszerzési ára túlzó, a szakvélemény 1500 forintra becsülte egy mellény költségét.

Ezután 2017 áprilisában érkezett bejelentés a mellénybeszerzés kapcsán, de a nyomozást a BRFK megszüntette. Idén április 15-én egy volt polgárőrségi vezető hűtlen kezelés, bűnpártolás és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A feljelentő arra is hivatkozott, hogy az eredeti vállalásaival szemben a Vizulátor Kft. alvállalkozók bevonásával, távol-keleti alapanyagból, az EU-n kívül, Szerbiában gyártatta le a termékeket.

A Magyar Hang 2019-es cikkeiben ezek után többek között azt kifogásolta, hogy miért nem történik semmi az ügyben, miért nem vonnak felelősségre senkit, szerintük a szövetség vezetője Túrós András érinthetetlen . Azt is megírták, hogy mindezek után 2019 májusában Túrós András azt javasolta a polgárőr-szövetség elnökségének, hogy az ORFK támogatásából meghirdetett, 7,5 millió forintos eszközbeszerzéssel ismét a Vizulátort bízzák meg, amit az elnökség távszavazással jóvá is hagyott, de aztán nem sokkal vissza is vonták a döntésüket.

Borító: A Magyar Hang szerkesztőségébe küldött fenyegető levél. Fotó: Magyar Hang
Szóljon hozzá!