fbpx
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Sokan távoznak az Index, a Totalcar, a Dívány, a Femina és a Sóbors fejlesztésével foglalkozó Indamedia Csoporttól

A 20 fő körüli fejlesztési csapatból 6-an távoznak, köztük egy kulcsfigura is. A Media1 ennek kapcsán kereste meg az Indamedia Csoport egyik vezetőjét, aki némiképp árnyalta a képet, ami a témával foglalkozó első sajtóhírekből kitűnt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A hvg.hu arról számolt be ma, pénteken, hogy 8-ból 6 fejlesztő távozik az Index technikai és kereskedelmi hátterét biztosító Indamediál, és az indamediás felmondások tovább nehezítik a portál üzemeltetését, miközben az Index egyelőre a távozó újságírók pótlását sem tudta megoldani. A hvg.hu szerint ez gondot okozhat már csak azért is, mert a szerkesztőségi rendszer folyamatos karbantartást igényel, és a távozók között van a rendszer fő fejlesztője is.

A Media1 nem sokkal ezelőtt utolérte Vándor Attilát, az Inda-Labs Zrt. vezérigazgatóját, aki azt megerősítette, hogy valóban távozik 6 fő, de szavai szerint nem 8-an, hanem több mint 20-an dolgoztak a cégnél, ugyanis három csapat is volt. Épp ezért a működőképességet nem veszélyezteti a jelenlegi helyzet, és most is megmaradt 5 olyan ember, akik az Index ügyeit tudják vinni.

Vándor Attila hozzátette, az egyik távozó már a mostani események, az Index körüli helyzet eszkalálódása előtt beadta a felmondását. Hozzátette, sajnálja, hogy többen is így döntöttek, de dolgoznak a megüresedett pozíciók betöltésén.

Az Indamedia fejleszti és üzemelteti az Index mellett a Totalcar, a Dívány, a Femina és a Sóbors szerkesztőségeinek központi rendszerét is. E termékek hirdetési felületeit az Indexhez hasonlóan egyébként az Inda-Labs Zrt. anyavállalatához, az Indamedia Network cégcsoporthoz tartozó Indamedia sales house értékesíti a hirdetőpartnerek felé.

Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét július 22-én bocsátotta el Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke. Ezt követően szinte a teljes Index-stáb, több mint 80 fő felmondott. Az Index.hu Zrt.-nél történt távozásokról itt találhatók korábbi írásaink.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS-hírfolyamunk itt található, napi hírlevelünkre itt lehet feliratkozni. Érdemes követni bennünket a Facebookon is, hiszen időnként exkluzív, csak ott elérhető tartalmakat is közzéteszünk. Ön is hozzájárulhat a Media1 működési költségeihez tetszőleges összeggel, amit itt tud megtenni a legegyszerűbben.

Borító: Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!