Két nap után máris távozik az Index vezérigazgatója?

Szombathy Pált szerdán nevezték ki vezérigazgatónak, de a Magyar Hang szerint karrierje a hírportált működtető vállalat élén 2 nap után véget ér. Hasonlóan alakulhat Sztankóczy András igazgatósági tag helyzete is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Sem Szombathy Pál, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, sem Sztankóczy András, az igazgatóság tagja nem folytatja a munkát a cégnél azok után, hogy gyakorlatilag a teljes szerkesztőség, 90-ből 80 fő jelezte, távozik a laptól – tudta meg a Magyar Hang.

Szombathy Pált akkor nevezte ki Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának és a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke vezérigazgatónak, amikor bejelentette szerdán Dull Szabolcs főszerkesztő menesztését. Ekkor került be az igazgatóságba Sztankóczy András, a Válasz Online addigi munkatársa is.

A Magyar Hang most azt írja, hogy mindketten belső fórumokon az elmúlt napokban mindketten világossá tették, hogy nem akarnak és nem is fognak az Indexnél munkálkodni, ha feláll a szerkesztőség.

Márpedig pontosan ez történt.

Megszólalt Bodolai László

A 168 Óra egyébként eközben beszélt Bodolai Lászlóval, az Index.hu elnökével, aki provokációnak tartja, hogy a szerkesztőség Dull Szabolcs főszerkesztő visszavételét kérte. Bodolai úgy vélekedett, üzleti céljai is vannak az Index szétverésének. Bodolai László szerint emögött nem a jobboldal lehet.

Vaszily Miklós a tömeges felmondások idején épp Schmidt Máriával beszélgetett

Ma egyébként, amíg épp zajlottak a tömeges felmondások az Indexnél, a Magyar Hang szerint a hírportál hirdetéseit intéző Indamedia 50 százalékos tulajdonosa, Vaszily Miklós éppen Schmidt Mária kormánybiztossal, a Terror Háza főigazgatójával folytatott találkozót. (Schmidt Mária volt egy időben a Figyelő tulajdonosa, mielőtt a lapot odaajándékozta volna a fideszes médiaalapítványnak.) A találkozóról fotót is közölt a lap. Schmidt Mária ugyanakkor a Magyar Hangnak azt mondta, neki semmi köze az Indexhez, és nincs titkolnivalója, azért is ültek be nyilvános helyre Vaszily-val.

A kormánybiztos azt is mondta, senkit sem ismer az Indexnél most zajló folyamatokban érintettek közül személyesen.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Szombathy Pál vezérigazgató (balra), Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, Sztankóczy András igazgatósági tag.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!