fbpx
A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1

M4 Sport+ néven indít új csatornát a Közmédia

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója az MTI-n jelentette be a szeptemberi indulást.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Szombaton lesz öt éve, hogy elindult az állami sportcsatorna, az M4 Sport, amely ma bejelentette az MTI-nek, hogy ősztől a közmédia egy új csatornával is jelentkezik  M4 Sport+ néven.

Székely Dávid csatornaigazgató kifejtette, hogy a labdarúgó NB I-ből a következő idényben is péntekenként egy, szombatonként három, vasárnaponként pedig két mérkőzést közvetítenek élőben, szeptembertől pedig beindulnak majd többek között a kézilabda- és jégkorongmérkőzések is. Éppen ezért az ötödik születésnap egy mérföldkő a közszolgálati sportcsatorna történetében, ugyanis szeptember 12-től bővül az M4 Sport kínálata:

minden szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között a közmédia nemzetközi csatornáján, a Duna Worldön jelentkezik az M4 Sport+, „hogy ezzel jobban kiszolgálják a szurkolókat és a sport iránt érdeklődőket határon innen és túl”.

Időközben az M4 Sport Facebook-oldalán is bejelentették a fejleményt egy videóval.

Eseménydús sportidőszakra számít az M4 Sport és az M4 Sport+

„Izgatottan várjuk a következő időszakot, hiszen a sport az életünk. Az első öt év sem volt unalmas, ám a nemzetközi sportnaptár átszervezése, és az idő közben sikeresen megszerzett közvetítési jogok miatt a következő öt is eseménydúsnak ígérkezik, még több lehetőséget rejtve magában. Ezen a hétvégén a Forma-1-es Magyar Nagydíjat közvetítjük, hamarosan újraindul a futballélet az NB II-vel, a Bajnokok Ligájával majd az NB I-gyel. Idén is nálunk láthatják a nézők a Kékszalagot és a Tour de Hongrie-t, ami tévés szempontból óriási kihívás, akárcsak a Budapesten sorra kerülő európai Szuperkupa-mérkőzés. Nagyszerű időszak lesz, immáron két csatornán, és nem titok, hogy folyamatosan dolgozunk egy felhasználóbarát, internetes médialejátszón is, hogy a digitális tartalomszolgáltatásban is lehető legjobban kiszolgáljuk nézőinket” – foglalta össze a terveket Székely Dávid.

Az MTVA épülete Budapesten Fotó: Ladányi András, Media1
Az MTVA épülete Budapesten
Fotó: Ladányi András, Media1

Az MTVA vezérigazgatója szerint az M4 Sport a legnépszerűbb magyar sportcsatorna

A csatornaigazgatósági szerint érdemes továbbra is az M4 Sporttal és az M4 Sport+-szal tartani, ugyanis amennyiben megrendezik a tervezett sporteseményeket, úgy a hazai látványsportok bajnoki és kupaküzdelmei mellett 2021-ben többek között a labdarúgó Eb-t, a nyári olimpiát, a két felnőtt kézilabda-világbajnokságot és a hazai vizes Európa-bajnokságot is a közmédia közvetíti.

„Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az elmúlt öt évben a hazai sportcsatornák között messze az M4 Sport volt a legnépszerűbb. Célunk, hogy még több magyar sporteseményt, a magyar sportvilág még nagyobb szeletét meg tudjuk megmutatni, ezért ősztől bővítjük a közmédia kínálatát és elindítjuk az M4 Sport+ nevű csatornánkat. Eddig is fontos feladatunk volt a magyar sport – határon innen és túl – támogatása, az új csatornával ez még jobban kiteljesedik”

– mondta el Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Bejött a koronavírus miatt ismételt Forma-1

Székely Dávid egyébként elmondta, hogy a koronavírus-járvány alatt mint minden sportcsatorna, jóval nehezebb időszakot éltek meg, de köszönhetően a gyorsan kötött megállapodásoknak, sikerült kiterjeszteniük az archív felvételeiket, így többek között a 2016-os futball Eb minden mérkőzését felidézték, valamint az 1992-es, barcelonai olimpiától kezdve minden jelentősebb ötkarikás mozzanatot újraélhettek a nézők. Kuriózumnak számít, hogy a csatornán korábbi legendás Forma-1-es versenyeket is le tudtak adni, hiszen ezt megelőzően mindig csak az adott esztendőből, meghatározott számú futamot lehetett ismételni. A csatornaigazgató kiemelte az MTI-nek adott nyilatkozatában, hogy jó döntésnek bizonyult műsorra tűzni ezeket az emlékezetes pillanatokat, hiszen a nagy nemzetközi bajnokságok élő mérkőzéseihez hasonló nézettséget értek el vele.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!