A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1

M4 Sport+ néven indít új csatornát a Közmédia

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója az MTI-n jelentette be a szeptemberi indulást.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Szombaton lesz öt éve, hogy elindult az állami sportcsatorna, az M4 Sport, amely ma bejelentette az MTI-nek, hogy ősztől a közmédia egy új csatornával is jelentkezik  M4 Sport+ néven.

Székely Dávid csatornaigazgató kifejtette, hogy a labdarúgó NB I-ből a következő idényben is péntekenként egy, szombatonként három, vasárnaponként pedig két mérkőzést közvetítenek élőben, szeptembertől pedig beindulnak majd többek között a kézilabda- és jégkorongmérkőzések is. Éppen ezért az ötödik születésnap egy mérföldkő a közszolgálati sportcsatorna történetében, ugyanis szeptember 12-től bővül az M4 Sport kínálata:

minden szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között a közmédia nemzetközi csatornáján, a Duna Worldön jelentkezik az M4 Sport+, „hogy ezzel jobban kiszolgálják a szurkolókat és a sport iránt érdeklődőket határon innen és túl”.

Időközben az M4 Sport Facebook-oldalán is bejelentették a fejleményt egy videóval.

Eseménydús sportidőszakra számít az M4 Sport és az M4 Sport+

„Izgatottan várjuk a következő időszakot, hiszen a sport az életünk. Az első öt év sem volt unalmas, ám a nemzetközi sportnaptár átszervezése, és az idő közben sikeresen megszerzett közvetítési jogok miatt a következő öt is eseménydúsnak ígérkezik, még több lehetőséget rejtve magában. Ezen a hétvégén a Forma-1-es Magyar Nagydíjat közvetítjük, hamarosan újraindul a futballélet az NB II-vel, a Bajnokok Ligájával majd az NB I-gyel. Idén is nálunk láthatják a nézők a Kékszalagot és a Tour de Hongrie-t, ami tévés szempontból óriási kihívás, akárcsak a Budapesten sorra kerülő európai Szuperkupa-mérkőzés. Nagyszerű időszak lesz, immáron két csatornán, és nem titok, hogy folyamatosan dolgozunk egy felhasználóbarát, internetes médialejátszón is, hogy a digitális tartalomszolgáltatásban is lehető legjobban kiszolgáljuk nézőinket” – foglalta össze a terveket Székely Dávid.

Az MTVA épülete Budapesten Fotó: Ladányi András, Media1
Az MTVA épülete Budapesten
Fotó: Ladányi András, Media1

Az MTVA vezérigazgatója szerint az M4 Sport a legnépszerűbb magyar sportcsatorna

A csatornaigazgatósági szerint érdemes továbbra is az M4 Sporttal és az M4 Sport+-szal tartani, ugyanis amennyiben megrendezik a tervezett sporteseményeket, úgy a hazai látványsportok bajnoki és kupaküzdelmei mellett 2021-ben többek között a labdarúgó Eb-t, a nyári olimpiát, a két felnőtt kézilabda-világbajnokságot és a hazai vizes Európa-bajnokságot is a közmédia közvetíti.

„Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az elmúlt öt évben a hazai sportcsatornák között messze az M4 Sport volt a legnépszerűbb. Célunk, hogy még több magyar sporteseményt, a magyar sportvilág még nagyobb szeletét meg tudjuk megmutatni, ezért ősztől bővítjük a közmédia kínálatát és elindítjuk az M4 Sport+ nevű csatornánkat. Eddig is fontos feladatunk volt a magyar sport – határon innen és túl – támogatása, az új csatornával ez még jobban kiteljesedik”

– mondta el Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Bejött a koronavírus miatt ismételt Forma-1

Székely Dávid egyébként elmondta, hogy a koronavírus-járvány alatt mint minden sportcsatorna, jóval nehezebb időszakot éltek meg, de köszönhetően a gyorsan kötött megállapodásoknak, sikerült kiterjeszteniük az archív felvételeiket, így többek között a 2016-os futball Eb minden mérkőzését felidézték, valamint az 1992-es, barcelonai olimpiától kezdve minden jelentősebb ötkarikás mozzanatot újraélhettek a nézők. Kuriózumnak számít, hogy a csatornán korábbi legendás Forma-1-es versenyeket is le tudtak adni, hiszen ezt megelőzően mindig csak az adott esztendőből, meghatározott számú futamot lehetett ismételni. A csatornaigazgató kiemelte az MTI-nek adott nyilatkozatában, hogy jó döntésnek bizonyult műsorra tűzni ezeket az emlékezetes pillanatokat, hiszen a nagy nemzetközi bajnokságok élő mérkőzéseihez hasonló nézettséget értek el vele.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!