fbpx
tévé, távkapcsoló, tv

Sokaknak drágul a tévézés szeptembertől

Szeptembertől többet kell fizetniük az állami érdekeltségű Antenna Hungária által üzemeltetett MindigTV Extra nevű, digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás előfizetőinek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az előfizetők számára jó hír, hogy 2020. szeptember 6-tól a korszerűbb DVB-T2/HEVC rendszerben fog sugározni a MinDigTV Extra, ami új, akár HD-minőségű tévécsatornák megjelenését is magával hozhatja a dtvnews feltételezése szerint (erről még nincs hivatalos információ).

A rossz hír viszont a pénzügyileg érzékenyebb felhasználók számára, hogy mint az oldal kiszúrta, a változások az előfizetéses digitális földfelszíni tévés csomagok díjazását is érinteni fogják: a legtöbb előfizető áremelkedéssel számolhat az ősztől.

Drágul az Alap és a Családi csomag is

Az Alap csomag eddigi havidíja 1999 forintról 2299 Ft-ra megnő, vagyis 300 forinttal emelkedik a szolgáltatás ára. A Családi csomag ára havi 3299 Ft-ról 3599 Ft-ra emelkedik, vagyis ott szintén 300 forintos drágulásról beszélhetünk. A Digitális átállás/Belépő csomag eddigi 760 forintos díja 1099 Ft-ra nő, azaz ebben az esetben 339 forinttal kell többet fizetniük a MinDigTV Extra ügyfeleinek.

További változás, hogy összevonják a Világjáró és az Aktív+ csomagot és a továbbiakban Szabadidő csomag néven lesz elérhető. A Világjáró és az Aktív+ csomag jelenlegi előfizetői 2020. december 31-ig még változatlan havi díjon vehetik igénybe a Szabadidő csomagot, de az új előfizetőknek már el kell fogadniuk, hogy 799 Ft-ról 899 Ft-ra nő a csomag díja, ami 100 forintos emelkedést jelent. Ugyanakkor azon előfizetők részére, akik mindkét kiegészítőcsomaggal rendelkeznek, az összevonásnak köszönhetően csak egy díjat kell majd fizetniük, vagyis nem kell kifizetniük az Aktív+ és a Világjáró eddigi 799 forintos díját, hanem csak az összevont csomag 899 forintját és persze a fő csomag emelkedő díját.

Az Antenna Hungária bevezet egy új csomagot is, „Gyerek csomag” néven, mely alapkínálati csomag igénybevétele nélkül lesz elérhető, havi 1199 forintért, míg kiegészítő csomagként nem lesz megrendelhető.

A MinDig TV Extra kártyás előfizetőit is érinti az áremelés

Változnak az új határozott idejű (havidíjas) és előre történő fizetési módot tartalmazó (feltöltőkártyás) szerződések bruttó díjai is.

A 6 hónapot tartalmazó kártyás Alap csomag az eddigi 11.994 Ft-ról 13.794 Ft-ra emelkedik, ami 1800 forintos drágulás. Hasonló összeget kell kifizetni az alapcsomag további fél évre történő meghosszabbításakor is.

A 12 hónapos alapcsomag az eddigi 23.988 Ft-ról 27.588 Ft-ra nő, ami 3600 forintos drágulás. Ugyanezzel kell számolni az éves hosszabbításkor is.

A Családi csomag 6 havi 19.794 forintos eddigi díja 21.594 forintra nő, ami miatt 1800 forinttal kell többet fizetnie az állami műsorszóró vállalat ügyfeleinek.  Tizenkét hónap esetében 39.588 forint helyett a díj 43.188 Ft lesz, ami 3600 forintos áremelkedést jelent. A Szabadidő csomag havi 6 kártyás előfizetése 4794 forintról 5394 forintra nő, ami 600 forint pluszkiadást jelent. A féléves hosszabbítás ára ugyanígy alakul. 12 hónapos csomag esetében pedig az eddigi 9.588 Ft helyett 10.788 Ft lesz a havi díj, ami 1200 forintos növekedés.

Az állami tulajdonú műsorszóró vállalat, az Antenna Hungária tavaly írt alá szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal arról, hogy további 12 éven át, 2020 szeptemberétől is ő üzemeltetheti Magyarországon a földfelszíni digitális televíziós hálózatot. A szerződés alapján a rendszert átállítják a korszerűbb DVB-T2/HEVC technológiára.

Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója és dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke aláírja a hatósági szerződést az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetéséről
Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója és dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke aláírja 2019 szeptemberében a hatósági szerződést az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetéséről. Fotó: NMHH / Media1-archív

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!