fbpx
tévé, antenna

Az Antenna Hungária nyerte az NMHH tévés műsorszóró tenderét

Az állami cég nem volt nehéz helyzetben, mert rajta kívül senki nem indult el a pályázaton, ahol azt keresték, ki továbbítsa a földfelszíni digitális televíziós csatornák jeleit 2020 szeptemberétől, 12 éven át.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Az Antenna Hungária marad az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok üzemeltetője, jelentette be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn.

Az AH egyedüli pályázó volt az NMHH erre vonatkozó pályázatán, így miután sor került a pályázat tartalmai ellenőrzésére, majd a hiánypótlásra, július 8-án nyertessé is nyilvánították a céget az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának pályázatán.

Az NMHH tájékoztatása alapján a szolgáltató és az NMHH a hatósági szerződést szeptemberben írhatja alá.

Plusz 12 évig nyeregben Antenna Hungária

A nyertes jövő szeptembertől 12 éven át üzemeltetheti majd a két, jelenlegivel megegyező technológiájú (DVB-T MPEG4 AVC) hálózatot.

Az Antenna Hungáriának biztosítania kell, hogy a közszolgálati műsorok változatlan minőségben és a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen elérhetők maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel –, valamint a három, új technológiájú (DVB-T2 HEVC) hálózatot a fizetős TV-szolgáltatások számára.

A hírközlési hatóság április 10-én tette közzé a honlapján a hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatát. Az NMHH az alaki vizsgálat után május 14-én vette pályázati nyilvántartásba az egyedüli pályázóként induló AH-t.

A tartalmi vizsgálat során hiánypótlásra is szükség volt, de az Antenna Hungária az NMHH szerint hiánytalanul teljesítette azt, így nincs akadálya a szerződéskötésnek.

Ha sor kerül a szerződéskötésre, az Antenna Hungária 2020 szeptembere – a jelenlegi jogosultság lejárta – után is üzemelteti az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatokat.

Fontos változás, hogy az Antenna Hungária nem lesz köteles továbbítani a meglévő országos kereskedelmi tévéket, például az RTL Klubot és a TV2-t, csak ha erről meg tudnak egyezni a felek.

Borítókép: PoChun Yang, Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások