fbpx
Pusztay András, az Index.hu vezérigazgatója.

Lemondott az Index vezérigazgatója: meg is van az utódja

Pusztay András utódja egy jogász lesz.

„Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik”

– ezt írja Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke a kreativ.hu-hoz eljuttatott közleményében:

Pusztay András azért nyújtotta be a lemondását az Index vezérigazgatói posztjáról, mivel nem ért egyet a cég igazgatóságában kialakult helyzettel. Pusztay András utódja Ződi Zsolt lett.

„Nagy megtiszteltetés volt barátom és kollégám, Bodolai László felkérése, amit örömömre szolgált elfogadni. Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra” – fogalmaz a közleményben Ződi Zsolt, az új vezérigazgató.

Ződi Zsolt nyilvános életrajza alapján a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa. Emellett 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense.

Mint arról a Media1 beszámolt, több mint 180 millió forinttal tartozik jelenleg is a NER-közeli Indamediának (Vaszily Miklós, a TV2 elnökének résztulajdonában lévő cégnek) az Index.hu Zrt. tulajdonosa, a Magyar Fejlődésért Alapítvány. Ezt az összeget az Index.hu olvasói bevételekből és hirdetési bevételekből keletkezett osztalékából igyekeznek törleszteni, nemrég is 40 milliót fizettek az Indamediának.

Pusztay Andrást tavaly júliusban nevezték ki az Index élére, de már néhány évvel korábban is betöltötte ezt a pozíciót, ám egy időre a Sziget Zrt.-hez igazolt. Visszatérését követő első interjúját a Media1-nek adta tavaly, melyben az Indexszel kapcsolatban arról beszélt: akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni.

Arról, hogy milyen folyamatok indultak el az Indexnél, itt találhatók a Media1 írásai.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Pusztay András, az Index.hu leköszönő vezérigazgatója interjút ad a Media1-nek 2019-ben, nem sokkal kinevezése után. Fotó: Németh Péter / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások