fbpx
homar blog és comment:com blog

Nem frissül a Tékozló Homár, közel egy éve néma a comment:com blog

Két nagy ismertségnek örvendő, egykoron indexes kötődésű blog, a tévés-filmes comment:com és a fogyasztóvédelmi ügyekkel foglalkozó Tékozló Homár is szünetelteti tevékenységét. De miért, és van-e még remény a folytatásra?

Idén április 28-án „Homár Rezső” még kihelyezett egy érdemi bejegyzést a Tékozló Homár nevű fogyasztóvédelmi blogra, hogy hogyan küzd a blog egyik olvasója annak érdekében, hogy visszakapja az utazásra befizetett pénzét az egyik vállalkozástól, de azóta nem került ki új tényleg tartalom az oldalra, kivéve egyetlen bejegyzést, amelyet „Homár Hilda” töltött fel május 19-én, és amelyben arról tájékoztatják az olvasókat, hogy

„a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője.”

Homár Hilda bizakodva búcsúzott

Homár Hilda hozzátette, hogy mivel 15 év nagyon sok idő (ennyi ideje üzemelt a Tékozló Homár) és sok munkájuk volt az oldalban, ezért próbálnak valamilyen megoldást találni a megmaradásra, amit remélnek, sikerül, de addig csak rendszertelenebbül fognak posztolni.

„Mondhatnánk, hogy That’s all, folks! De még hátha nem. Legyen csuriban a ti kezetek is” – írták részben búcsúzkodva, részben azonban a folytatásban még reménykedve.

A Tékozló Homár azonban az azóta eltelt újabb egy hónapban nem frissült, miközben a fogyasztóvédelmi esetekből most is sok van. A Media1 számolt be például arról, mi történik a Vodafone-UPC körül, és hogy megduplázódott a szolgáltatóra vonatkozó fogyasztói panaszok száma az NMHH-nál – egy ilyen ügyre máskor biztosan ráugrik a Homár.

Tékozló Homár blog
Tékozló Homár blog

A Tékozló Homárt sokan az „Index fogyasztóvédelmi rovataként“ tartották számon, mivel egy időben indexes újságírók készítették, ráadásul a blog.hu többi blogjához képest sokszor kiemeltebben is megjelentek a site bejegyzései az Index nyitóoldalán. A Media1 indexes forrásai azonban azt mondták, a cégcsoporton belüli korábbi átalakulást, az Index és az Indamedia eltérő tulajdonba kerülését követően

a Tékozló Homárt egy ideje már nem indexes munkatársak látták el új tartalmakkal.

Pusztay András, az Index vezérigazgatója a Media1 érdeklődésekor azt mondta, az Index nem illetékes a Tékozló Homár bloggal nemrég történtek ügyében, ezért nem tud erről nyilatkozni. Megkerestük  Ziegler Gábort, a blog.hu-t működtető Indamedia vezetőjét és társtulajdonosát is, hogy egy hónap elteltével látnak-e még bármiféle reményt a cégnél a Tékozló Homár folytatásával kapcsolatban.

Ziegler Gábor azt a felvilágosítást adta a Media1-nek, hogy az Indamedia csak felületet (tárhelyet), megjelenési lehetőséget biztosított a fogyasztóvédelmi oldal számára, de a tartalom ténylegesen nem az Indamediáé volt. A blog.hu természetesen továbbra is szívesen biztosít felületet az oldal számára, ha a bloggerek a folytatás mellett döntenek.

És a comment:com?

Lassan egy éve már annak is, hogy szép csendben leállt a frissítésekkel egy másik, egykoron szintén erős indexes kötődésekkel bíró blog.hu-s blog, a médiás-filmes-tévés tartalmakkal foglalkozó comment:com. Ez utóbbi oldalt Varga Attila Sixx, az Index újságírója szerkesztette, de az ő nevével mostanában csak az Index olvasói találkozhatnak.

A CC-blog elérhető maradt ugyan és búcsúposzt sincs, de a Folytatódik a zombibadászat az utolsó bejegyzés, ami tavaly augusztus 10-én került ki az oldalra.

A comment:com (CC) legutolsó bejegyzése 2019 augusztusából
A comment:com (CC) legutolsó bejegyzése 2019 augusztusából

Már 2019 augusztusát megelőzően is érzékelhető volt a frissülések ritkulása: azt megelőzően közel egy hónappal volt a korábbi post az oldalon, miközben júniusban még több bejegyzés is kikerült az oldalra.

A comment:com egy időben az Indamedia megbízásából készült, de az Index nyitóoldalán is kiemelt helye volt a site tartalmainak. A blogon (ahogyan a fenti képernyőképünkön is látszik) jelenleg is szerepel egy nagy Index-logó.

Varga Attila, Sixx a Televíziós Újságírók Díja Gálán 2019. márciusában
Díjat ad át Varga Attila, Sixx, a Comment:com volt bloggere, az Index újságírója a Televíziós Újságírók Díja Gálán 2019 márciusában

A Media1 úgy tudja, hogy a comment:com blog leállása összefüggésben van az Indamedia és az Index leválással. Sixx egy olvasói kérdésre adott válaszolva kommentben azt írta, hogy dolgoznak rajta, hogy valamilyen formában folytatni lehessen a blogolást. Beszéltünk vele mi is, nekünk is ugyanezt mondta.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások