fbpx
euronews

Az Euronews megint legyőzte a CNN-t és a BBC-t Európában

28 ezer európai megkérdezésével elkészült az Ipsos tévés nézettségkutatása. A kutatást Magyarországon is elvégezték: nálunk némiképp máshogy alakultak az eredmények.

Az Euronews maradt Európa vezető nemzetközi hírcsatornája – derül ki az Ipsos Affluent Survey Europe elnevezésű, minap megjelent kutatásának angol nyelvű összefoglalójából.

A kutatás során 28 ezer, kifejezetten tehetős európai ember vallott tévénézési szokásairól. Az Euronews maga mögé utasította a CNN-t és a BBC World News hírcsatornát is.

Ausztriában, Németországban és Magyarországon ugyanakkor az Euronewst megelőzte a CNN International, de az Euronews itt is maga mögé utasította a BBC World Newst, vagyis 2. helyezett lett.

Franciaországban is az európai átlagtól eltérően alakult  a helyzet. Ott a legnépszerűbb nemzetközi hírcsatorna a francia nyelvű France 24 lett, ezt követi ott is 2. helyezettként az Euronews.

Az Euronews most először lett a legnézettebb nemzetközi hírcsatorna Spanyolországban. Olaszországban, Oroszországban és Portugáliában nem is először lett vezető csatorna az 1993-ban alapított hírcsatorna.

Óriásit ugrott egy év alatt az Euronews nézettsége

Az Ipsos kutatása szerint az Euronews nézettsége 40 százalékos növekedést ért el 2020 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Európában az Euronews márka tévés és digitális tartalmai a piackutató cég szerint havonta 149,6 millió fogyasztóhoz jutottak el, ami új rekordnak számít.

euronews
Az Euronews magyar nyelvű adása / Media1-archív

Az Euronews egyébként világszerte 160 országban  és mintegy 400 millió háztartásban érhető el. Az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban átlagosan a háztartások 67 százalékban fogható az 1993 óta működő tévécsatorna.

Az Ipsos Affluent Survey elnevezésű kutatása 1995 óta készül el. A kutatás online kérdőív segítségével készül. A kutatásban a 21 és 74 év közötti korosztály vett részt, így a fenti nézettségi adatok rájuk érvényesek.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások