fbpx
tévé távirányító

Elkezdett magához térni az RTL Klub nézettsége a múlt héten, de az esték zömét így is a TV2 nyerte

A szerda és a vasárnap hozott szerencsét az RTL Klub számára, míg a többi napot a TV2 vitte el. Ezúttal viszont több RTL-es műsor is szerepel a heti legnézettebb tévéműsorok toplistájában, mint amennyi TV2-s, ami arra utal, hogy az Exatlon Hungary befejezése nem tett jót a TV2-nek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az elmúlt hetek RTL Klubos elég durva nézettségi mélyrepülése után a csatorna szempontjából pozitív fejleményként értékelhető, hogy a múlt héten már nem kapott ki olyan nagy arányban az RTL Klub a TV2-től, mint előtte egymás után többször is.

A TV2 a múlt hetet (23.hét) 10,6; az RTL Klub 9,3 százalékos átlagos közönségaránnyal zárta a kereskedelmileg kiemelt, 18 és 49 év közöttiek táborában főműsoridőben a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.

Pünkösdhétfő

Múlt hétfőn még képernyőn volt a Palik László vezette Exatlon Hungary című sportvetélkedő a TV2-n, ami meg is látszott a nézettségen, hiszen ezzel, és azt ezt követő Ninja Warrior Hungary című másik sportvetélkedővel fölényesen nyerte aznap a TV2 az estét. Az RTL Klubon kikapott az És megint dühbe jövünk a Tények Plusztól, és a Kincsem című, az RTL-en képernyőre tűzött romantikus magyar film az Exatlontól és a Ninja Warriortól. Aznap nem volt Barátok közt az RTL-en, mert Pünkösdhétfő miatt ünnepi műsorrend volt.

Kedd

Kedden este a Híradó alatt még az RTL Klub vezetett, de csak minimálisan, majd azután a Fókusz alatt kiegyenlítődött a mezőny (Fókusz: 14,3; Tények Plusz: 14,3), de ezután A Piramis és a Ninja Warrior idején már a TV2 vezetett, és végül az estét is megnyerte a csatorna. A Barátok közt és az Isten Veled Magyarország ezúttal is kikapott az RTL Klubon.

Szerda

Szerdán viszont nagyot ment az RTL Híradó és a Fókusz, miközben a TV2 nézettsége jóval kisebb volt, majd alulmaradt A Piramis is, melyet a Fókusz és a Barátok közt nézettsége is megelőzött. Utána viszont az RTL-es Toplista kikapott a Ninja Warriortól, és az RTL Híradó esti kiadása, majd a Válótársak ismétlése is jóval kisebb közönségarányt ért el, ahogy a Kaméleon is. Azonban az RTL Híradó erős teljesítményének is köszönhetően az RTL az estét így is meg tudta nyerni.

Stohl András, A Piramis műsorvezetőjeként
Stohl András, A Piramis műsorvezetőjeként. Fotó: TV2 sajtószoba

Csütörtök

Csütörtökre viszont visszaszerezte a vezetést a TV2, ahol a Tényeket aznap többen nézték, mint az RTL Híradót, de a Tények Plusz már kikapott az RTL-es Fókusztól, és A Piramis is kevesebbeket vonzott az RTL Klub műsoránál. A Barátok közt alatt viszont már A Piramis vezetett, majd a Ninja Warrior Hungary is lazán győzni tudott az RTL-es bűnügyi műsor, A Bűnös lelkek és az azt követő RTL Híradó és Válótársak ellen.

Péntek

Pénteken az RTL Híradó nyert a Tényekkel szemben, majd a Fókusz a Tények Pluszt verte meg. A Piramis idején viszont a TV2 győzött a Barátok közt ellenében, majd az ezt követő Ninja Warrior segítségével a TV2 megnyerte az egész estét.

Szombat

Szombaton az RTL Híradó nyert a TV2 Tényekkel szemben, és a Fókusz Plusz idején is az RTL vezetett, majd a Négy esküvő és egy temetés című sorozat új epizódja alatt is az RTL vezetett, megelőzve a TV2-n futó XXX: újra akcióban című akciófilmet. Az RTL-es Mellékhatás című hazai sorozat utolsó epizódja viszont alulmaradt a TV2-n vetített filmmel szemben. A Sakáltanya című amerikai vígjáték is kikapott a TV2-n képernyőre tűzött A Tai Chi harcosa című amerikai-kínai-hongkongi akciófilmtől. Emiatt is nyerte meg az estét a TV2.

Vasárnap

Vasárnap az RTL Híradó megint győzött a TV2 Tények című műsorával szemben, majd a Házasodna a gazda című agrártárskereső reality legyőzte a Tények különkiadását és az azt követő Dumplin – Így kerek az élet című vígjátékot.

Nagy István, a Házasodna a gazda című társkereső reality-ben az RTL Klub képernyőjén
Nagy István, a Házasodna a gazda című társkereső reality-ben az RTL Klub képernyőjén.
Fotó: RTL Magyarország sajtószoba

Az RTL aznap a következő órákban is erősebb maradt versenytársánál.  A Patrick – Ebbel szebb az élet nyerte a sávját, nem csak az ekkor még képernyőn lévő Dumplin, de az azután következő November man című amerikai thriller ellenében is, és az RTL Klubon a Brazilok is népszerűbbnek bizonyult, mint a TV2-n sugárzott film. Ennek is köszönhetően tudta megnyerni az estét aznap az RTL Klub.

Éves szinten még mindig az RTL Klub a piacvezető a főműsoridőben

A TV2 a múlt heti eredményeket is figyelembe véve vasárnapig az idei főműsoridős esték 43 százalékában, míg az RTL Klub 57 százalékában ért el győzelmet idén, így az RTL Klub továbbra is őrzi piacvezető szerepét a kiemelt korcsoportban, éves szinten.

A hét legnézettebb műsorai

A múlt héten egyébként már több RTL-es műsor be tudott kerülni a top10-be, vagyis a legnézettebb tévéműsorok listájába, mint a TV2.

A legnézettebb műsor a TV2 Exatlon Hungary-jának utolsó része lett, de a második helyen rögtön RTL-es műsort találunk: a Házasodna a gazda új évada került a második helyre. Harmadik helyre került a TV2-s Tények Plusz, majd a negyedik, ötödik és hatodik helyen egyaránt az RTL Híradó egy-egy adása szerepelt. A toplistában ezután két Fókusz-adás következett, és végül a toplista tetejére került a TV2-től A Piramis.

A 23. hét legnézettebb tévéműsorai (top10)
A 23. hét legnézettebb tévéműsorai (top10)
Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: Unsplash / Clément M.
Szóljon hozzá!