fbpx
hatoscsatorna

A 168 Óra tulajdonosa megerősítette: tárgyalásokat folytatott a Hatoscsatorna megvásárlásáról

Azt azonban egyelőre hiába kérdeztük a Brit Mediától, hogy a tárgyalások hogyan alakultak, és lesz-e, lett-e belőle üzlet.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy folytak tárgyalások a Brit Media képviselői és a Hatoscsatorna tulajdonosai között”

– közölte Grünzweig Gábor, a Brit Media egyik leányvállalatát, a 168 Óra című hetilapot megjelentető és a 168ora.hu-t működtető Telegráf Kft. ügyvezetője a Media1 érdeklődésére válaszolva ma, hétfőn.

A Media1 további kérdéseire – így arra, hogy milyen státuszban vannak a tárgyalások, és eldőlt-e már, hogy megvásárolják-e a Hatoscsatornát  – Grünzweig Gábor csak annyit felelt, hogy a tárgyalások korábbi menetéről bővebb információval nem tudnak szolgálni.

A Brit Mediához tartozó Telegráf kft. ügyvezetője nem válaszolt arra sem, hogy egyébként mi lenne (mi vagy lett volna) a céljuk a tévécsatornába történő befektetéssel.

A Brit Media Kft. a kormányzó Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló, korábban a Zsigmond Király Egyetem mögött is megjelenő és azt Milton Friedman Egyetemre átkeresztelő EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) rabbijához, Köves Slomóhoz köthető.

A Brit Media a 168 Órát kiadó Telegráf Kft. mellett nemrég 20 százalékos tulajdonosa lett a Pesti Hírlap című napilapnak.

Másokkal is tárgyalt a Hatoscsatorna

Mint arról beszámoltunk, Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa a múlt héten a Media1 érdeklődésére azt mondta, több más érdeklődő is van a családi tulajdonban lévő közösségi tévé iránt.

„Balról is, jobbról is, középről is érkeztek érdeklődők a Hatoscsatornára” – mondta.

Paor Lilla, a Hatoscsatorna főszerkesztője és tulajdonosa
Paor Lilla, a Hatoscsatorna főszerkesztője és tulajdonosa Fotó: hatoscsatorna.hu

Arra, hogy a vevőjelöltek között találjuk-e a Pesti TV-t elindítani szándékozó PestiSrácokat, a Hatoscsatorna tulajdonosa kitérő jellegű választ adott. Paor Lilla válaszképp annyit mondott, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megugrott a Hatoscsatorna iránti érdeklődés. Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője és a médium társtulajdonosa pedig azt mondta a Media1-nek, nem tudja megmondani, hogy tárgyaltak-e a csatorna átvételéről.

Az egyébként biztos, hogy a Hatoscsatorna tulajdonosa valóban több más piaci szereplővel is tárgyalt a csatorna. Mint a Media1 megtudta, köztük van az ATV is. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt mondta:

„Voltak informális egyeztetések a Hatoscsatornával, de elégedettek vagyunk a meglévő két csatornánkkal, az ATV-vel és az ATV Spirit teljesítményével.”

A több jelentős kábelszolgáltatónál is elérhető Hatoscsatorna stábjában találjuk egyébként R. Kárpáti Péter színészt, a Barátok közt volt főszereplőjét, valamint Dombóvári Gábort, akinek Hihetetlen címmel van műsora, továbbá Szalóczy Pált, a híres rádiós bemondót, aki Történelmi tükörfordítás címmel vezet műsort.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások