hatoscsatorna

A 168 Óra tulajdonosa megerősítette: tárgyalásokat folytatott a Hatoscsatorna megvásárlásáról

Azt azonban egyelőre hiába kérdeztük a Brit Mediától, hogy a tárgyalások hogyan alakultak, és lesz-e, lett-e belőle üzlet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„Meg tudjuk erősíteni, hogy folytak tárgyalások a Brit Media képviselői és a Hatoscsatorna tulajdonosai között”

– közölte Grünzweig Gábor, a Brit Media egyik leányvállalatát, a 168 Óra című hetilapot megjelentető és a 168ora.hu-t működtető Telegráf Kft. ügyvezetője a Media1 érdeklődésére válaszolva ma, hétfőn.

A Media1 további kérdéseire – így arra, hogy milyen státuszban vannak a tárgyalások, és eldőlt-e már, hogy megvásárolják-e a Hatoscsatornát  – Grünzweig Gábor csak annyit felelt, hogy a tárgyalások korábbi menetéről bővebb információval nem tudnak szolgálni.

A Brit Mediához tartozó Telegráf kft. ügyvezetője nem válaszolt arra sem, hogy egyébként mi lenne (mi vagy lett volna) a céljuk a tévécsatornába történő befektetéssel.

A Brit Media Kft. a kormányzó Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló, korábban a Zsigmond Király Egyetem mögött is megjelenő és azt Milton Friedman Egyetemre átkeresztelő EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) rabbijához, Köves Slomóhoz köthető.

A Brit Media a 168 Órát kiadó Telegráf Kft. mellett nemrég 20 százalékos tulajdonosa lett a Pesti Hírlap című napilapnak.

Másokkal is tárgyalt a Hatoscsatorna

Mint arról beszámoltunk, Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa a múlt héten a Media1 érdeklődésére azt mondta, több más érdeklődő is van a családi tulajdonban lévő közösségi tévé iránt.

„Balról is, jobbról is, középről is érkeztek érdeklődők a Hatoscsatornára” – mondta.

Paor Lilla, a Hatoscsatorna főszerkesztője és tulajdonosa
Paor Lilla, a Hatoscsatorna főszerkesztője és tulajdonosa Fotó: hatoscsatorna.hu

Arra, hogy a vevőjelöltek között találjuk-e a Pesti TV-t elindítani szándékozó PestiSrácokat, a Hatoscsatorna tulajdonosa kitérő jellegű választ adott. Paor Lilla válaszképp annyit mondott, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megugrott a Hatoscsatorna iránti érdeklődés. Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője és a médium társtulajdonosa pedig azt mondta a Media1-nek, nem tudja megmondani, hogy tárgyaltak-e a csatorna átvételéről.

Az egyébként biztos, hogy a Hatoscsatorna tulajdonosa valóban több más piaci szereplővel is tárgyalt a csatorna. Mint a Media1 megtudta, köztük van az ATV is. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt mondta:

„Voltak informális egyeztetések a Hatoscsatornával, de elégedettek vagyunk a meglévő két csatornánkkal, az ATV-vel és az ATV Spirit teljesítményével.”

A több jelentős kábelszolgáltatónál is elérhető Hatoscsatorna stábjában találjuk egyébként R. Kárpáti Péter színészt, a Barátok közt volt főszereplőjét, valamint Dombóvári Gábort, akinek Hihetetlen címmel van műsora, továbbá Szalóczy Pált, a híres rádiós bemondót, aki Történelmi tükörfordítás címmel vezet műsort.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.