Újságos Budapesten

Ezért nem került 168 Óra és Magyar Narancs a budapesti újságárusokhoz

A Pest-megyei és a többi vidéki megyében lévő Lapker-árusok megkapták a friss lapszámokat, de a fővárosi újságterjesztő pontokra nem vitt a héten a terjesztőcég, pedig a lapokat időben megkapta. A Media1 kérdésére a Lapkernél elismerték a főváros egészét érintő logisztikai hibát.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Hiába keresik ma a megszokott csütörtöki időpontban a 168 Óra és a Magyar Narancs friss lapszámait Budapesten a Lapker újságárusító pontjain az olvasók. A Media1 több forrásból is megerősített információja szerint a két eltérő lapkiadóhoz tartozó hetilapok nem jutottak el a Lapker Inmedio/Relay újságosaihoz.

Először egy olvasónktól jött egy jelzés erről, majd Ladányi András kollégánk egy óbudai Auchan Relay Inmedio üzletben, majd a Flórián áruházban lévő Lapker-boltban is ellenőrizte, elérhetők-e a termékek, de mindkét helyen azt mondták, sem 168 Óra, sem Narancs nem érkezett ma.

„Csak” Budapest maradt ki

Sikerült elérnünk Martini Tamást, a 168 Óra lapigazgatóját, aki már hallott a problémáról. A lapigazgató azt mondta, keresték a terjesztőpartnerüket és magyarázatot kértek a történtekre. Remélte, hogy a partner hamarosan gondoskodik a friss lapok kiszállításának pótlásáról.

A kiadónál úgy tudták, a Lapker vidéki terjesztési pontjain, beleértve Pest-megyét is, elérhető a 168 Óra, és a piactársuk terméke, a Magyar Narancs is, vagyis kizárólag a fővárosi kiszállítás körül történhetett valami:

Budapesten ugyanakkor minden Lapker-árushelyet érint a probléma.

Az előfizetők otthonaiba a Magyar Posta szokta kivinni a lapokat, és a cég a lapigazgató tudomása szerint rendben kivitte a lapokat házhoz, tehát a probléma a Lapkerre és Budapestre korlátozódik.

A lapigazgató annyit mondott, a maguk részéről időben átadták a kész lapot a terjesztőpartnernek, miután a nyomdai előállítás befejeződött.

168 Óra aktuális lapszáma
A 168 Óra aktuális lapszáma

Beszéltünk a Magyar Narancs szerkesztőségével is, ahol szintén megerősítették, hogy tudnak a problémáról.

A Magyar Narancs aktuális lapszáma
A Magyar Narancs aktuális lapszáma

Péntek hajnalban viszik ki pótlólag a lapokat az újságosokhoz, a Lapkernél történt a hiba

A Media1 kereste a Lapkert is, ahol Szirtes Bernadett kommunikációs vezető elmondta: egy technikai hiba zavarta meg a kiszállításnál a logisztikai folyamatukat, amit mostanra a Lapker orvosolt, és holnapra, azaz péntekre pótolják a lapok kiszállítását.

A Lapker elnézést kér a logisztikai folyamat során elkövetett hibájáért a kiadóktól és az olvasóktól.

Frissítés 2020.05.22.

Tapasztalataink szerint pénteken immáron valóban a fővárosi vásárlók is hozzájuthatnak árusoktól a 168 Órához és a Magyar Narancshoz. A történtek azonban sok tanulsággal szolgálnak, nem mindenki nyugodott meg a Lapker válaszáról. Erről egy külön írásban számoltunk be, ami elérhető ITT.

Borító: Lapker árusítóhely Budapesten (archív). Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

facebook

Fontos lépésre szánta el magát a Facebook

A legnépszerűbb közösségi médiás felület elkezdi tiltani az állami hátterű médiacégek hirdetésvásárlásait az Egyesült Államokban, ezenkívül az átláthatóságot segítő új címkéket vezet be, amivel megkülönbözteti az állami tulajdonú médiacégek tartalmait a többitől. A cél ezzel a 2016-os amerikai elnökválasztás során történtekhez hasonló esetek megelőzése lehet.

Első világháborús katonák

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi képet tett közzé az Országos Széchényi Könyvtár a trianoni békeszerződés évfordulójára

A trianoni békeszerződés százéves évfordulójára időzítve Fotótér néven új ingyenes tartalomszolgáltatást indított tegnap az Országos Széchényi Könyvtár, mely Trianonnal kapcsolatos értékes képadatbázist tesz elérhetővé bárki számára. A fotók nagy része a katonák mindennapjait ábrázolja, így láthatók a tábori élet mozzanatai, a frontra és a frontok közötti vonulások, a táborok létesítése és a harcok.