fbpx
Az RTL Magyarország székházának egyik felirata

Megérkezett az RTL Magyarország válasza a koronavírussal kapcsolatos kérdéseinkre

Ma este végül mégis reagált a médiavállalat a járvánnyal kapcsolatos korábbi kérdéseinkre. Szó szerint közöljük.

Ma délután Így hatott eddig a koronavírus a magyarországi médiavállalatokra címmel egy terjedelmes cikket, körképet közöltünk arról, hogyan érinti az egyes Magyarországon működő médiavállalatokat a koronavírus, hajtanak-e végre leépítéseket, bércsökkentést stb. A cikket megelőzően több héttel kérdéseket küldtünk az iparág egyes szereplőinek, a TV2-től az Atmedián át a Népszaván és a Magyar Hangon át egészen az Átlátszóig, de több más tévés vállalatról és online, valamint nyomtatott lapról is írtunk. Sokan válaszoltak, sokan azonban nem, vagy csak részben. Bár a cikk közzétételéig nem érkezett meg az RTL Magyarország válasza, mostanra a választ az RTL mégis pótolta. Igaz, az RTL Magyarország sajnos arra továbbra sem adott konkrét választ, hogy a vállalatnál kellett-e elbocsátásokat végrehajtani, vagy hogy csökkentették-e a munkatársak bérét, ahogyan arra sem adnak konkrét választ, mekkora bevételcsökkenéssel számolnak, de mégis úgy döntöttünk, szó szerint közöljük a vállalat teljes válaszát.

Íme:

„Az RTL Magyarországot is kihívások elé állítja jelenlegi helyzet, mivel időben elkezdtük a felkészülést így működésünk folytonossága teljes mértékben biztosított, és mindent megteszünk, hogy folyamatosan fenntartsuk és biztosítsuk a kiegyensúlyozott hírszolgáltatást és a minőségi szórakoztatást.

Mint minden felelős vállalat, az RTL Magyarország is a helyzetnek megfelelően változásokat vezetett be napi működésében. A vállalat számára alapvető fontosságú a munkavállalók egészségének védelme, így már a kormányrendelet kihirdetése előtt óvintézkedéseket vezettünk be a használatban lévő ingatlanokban. Március 16 óta – amely területeken, produkciókban lehetséges – a munkavállalók home officeban folytatják a munkát az egészségügyi kockázat csökkentése érdekében.

Az RTL Magyarország számára kiemelt fontosságú a hiteles és széleskörű hírszolgáltatás. Annak érdekében, hogy a kialakult helyzetben a Hírigazgatóság működése hatékony, folyamatos legyen és napi szinten tájékoztatni tudjuk a nézőket, a Híradó és a Fókusz lekettőzött stábbal dolgozik, hogy egy esetleges fertőzés esetén a másik stáb tudjon dolgozni. A Hírigazgatóság összes munkatársa ezen munkálatokban vesz részt, így a Házon kívül, a XXI. század és a Fókusz Portré című műsorok március 23-i hét óta határozatlan időre szünetelnek.

A változások nem érintették a Drága örökösök harmadik évadát, a Bátrak földje c. napi sorozatunkat illetve az Álarcos énekest, ezek a produkciók már korábban felvételre kerültek, ahogyan a Cápák között c. üzleti show-t sem, mely április 27-től indult új műsorstruktúrában látható hétfőnként 21:00 órától az RTL Klubon.

Az RTLII csatornán látható Showder Klub adásainak felvételei a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt elmaradtak, így régebbi felvételek kerülnek adásba. A kialakult egészségügyi helyzetben, a produkciós céggel közösen úgy ítéltük meg, hogy a Fülöp-szigeteki forgatás nem megvalósítható, így a Survivor idén nem kerül képernyőre.

A járványhelyzet az idei programstratégiánkat is átalakította: egy nagyon sikeres Drága Örökösök évad, egy sokéves rekordot döntő Álarcos énekes premier,egy szintén sikeres Mellékhatás, egy több mint félmilliós nézőtáborral rendelkező Bátrak földje, és az ország továbbra is legnézettebb sorozatának, A mi kis falunknak eddigi leghosszabb évada után ebben az időszakban a fő cél az RTL Most+ platform további fejlesztése, képernyőre fordított erőforrásainkat pedig az őszi szezonra koncentráljuk.  

A tavasz folyamán a nézők az RTL Klubon láthatják a Mellékhatás című orvosi thrillert, ami az RTL Magyarország első saját fejlesztésű sorozata. A Mellékhatás esetében a sorozat részeit az RTL Klubon látható szombati premier előtt egy héttel a nézők már megtekinthetik  az RTL Most+-on, míg az Apatigris és a Tanár 3. évadának RTL Klubos premier időpontja után a további részeit jelenleg az RTL Most+ platformon követhetik a rajongók. Az új tartalmaknak köszönhetően az RTL Most+ szolgáltatásunk felhasználói bázisa megduplázódott az elmúlt 8 hétben és folyamatosan tovább emelkedik.

A helyzet adta tartalmi változások több, a karantén inspirálta saját gyártású és fejlesztésű műsort hívtak életre. Ilyen a „Made in Karantén”, melyben otthon készült produkciókat és videókat értékel a négytagú zsűri és az adás legjobbját egymillió forinttal jutalmazzák, A Maradj haza magadnak! című reality, amelyben négy barát-Gáspár Laci, ByeAlex, Szabó Zsófi és Dér Heni-karantén kalandjait követhetik a nézők, valamint a Segítség! Itthon vagyok! című fikciós sorozat, amelynek szereplői bebizonyítják, hogy a karanténban is zajlik az élet.

Április 27-től az új, tavaszi műsorstruktúra keretében visszatért a 20 órás sávba a Barátok közt. Látható a Cápák között, az Isten veled, Magyarország!, a Toplista legújabb évada, valamint egy új, saját gyártású bűnügyi riportmagazinnal, a Bűnös lelkekkel is bővült az RTL Klub műsorkínálata.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a kialakult helyzet gazdaság működésére való hatásait sem, így az RTL Magyarország is számol bevételcsökkenéssel, de nem szeretnénk előrejelzésekbe bocsátkozni. Természetesen bízunk a reklámpiac mihamarabbi regenerációjában, de erre utaló jeleket sajnos még nem látunk.

Az RTL Magyarország ezúton is köszöni a munkavállalóinak, a gyártó cégeknek és azon dolgozóinak azt az áldozatos munkát, amit a műsor- és hírszolgáltatás és a szórakoztatás folyamatos biztosításáért már eddig is végeztek. A #együttsikerül kampányában pedig azok áldozatos és önfeláldozó munkája előtt tiszteleg, akik mindannyiunkért dolgoznak.”

A témával kapcsolatos eredeti, délutáni cikkünk ITT olvasható.

További hírek, cikkek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások