A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete

Alig pár nappal kinevezése után máris távozott a TV2 Mintaapák című sorozatának showrunnere

Az április második felében nagy sajtóvisszhang mellett bejelentett Gát György mostanra máris távozott a TV2 tavaly novemberben bemutatott napi sorozatának új showrunneri székéből.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Április 23-án a Media1 is beszámolt arról, amikor a TV2 bejelentette, hogy az ismert producer-rendező-forgatókönyvíró, Gát György, egyebek mellett a Família Kft. és az Angyalbőrben, illetve a Linda című ikonikus magyar sorozatok alkotója lett a koronavírus miatt egy ideje már szünetelő Mintaapák című napi sorozat showrunnere, és hamarosan folytatódhat a széria. (A showrunner felel egy műsor napi szintű működéséért, fontos vezetői titulust jelent, lásd erről részletesebben a Sorozatjunkie 2016-os cikkében.) Gát György, aki egyébként az ELTE Média és Kommunikáció tanszékén sorozat-, és periodikus műsorkészítést, valamint kereskedelmi televíziózást tanít, ekkor még lelkesen nyilatkozott is:

„Hivatalból is, mint tanár figyelemmel követtem a Mintaapák első évadát, és nagyon tetszik, ahogy az alkotóknak sikerült magyarra adaptálniuk a történeteket, de látom a produkcióban a további fejlődés lehetőségét is. A folytatásban számítok korábbi sikereim résztvevőire és alkotótársaimra is” – mondta.

Mindössze másfél hét telt el azóta, és a SorozatWiki most arról ír, hogy Gát György máris távozott a Mintaapák éléről.

A TV2 Mintaapák című sorozatának egy jelenete
A TV2 Mintaapák című sorozatának egy jelenete

Ennél is érdekesebb, hogy az oldal úgy tudja, egyelőre az új kreatív felelős személy nincs még meg. Keresték a TV2 Média Csoport sajtóosztályát a hír kapcsán, de ott nem kívántak érdemben nyilatkozni, de nem cáfolták az oldal információját.

Egyébként még mindig nem tudni biztos időpontokat a Mintaapák újraindításáról. A Mintaapák tavaly novembertől idén április elejéig volt képernyőn, jelenleg a korábbi részeket kezdték el ismételni két, a TV2 Média Csoporthoz tartozó csatornán.

További hírek találhatók a Media1.hu-n, ahol épp a minap számoltunk be arról is, hogy a TV2 elkezdte népszerűsíteni a TV2 Comedy nevű humorcsatornáját, annak ellenére, hogy a konkurens Comedy Central tulajdonosa, a ViacomCBS korábban azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy szerintük aggályos, hogy a csatornájuk bejáratott és védjegyoltalom alatt álló nevéhez hasonlóra kereszteli át a TV2 a Humor+ nevű csatornáját, ezért vizsgálják a jogi ellenlépések lehetőségét.

Borító: A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete. Fotó: Tv2 sajtószoba
Szóljon hozzá!