fbpx
A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete

Alig pár nappal kinevezése után máris távozott a TV2 Mintaapák című sorozatának showrunnere

Az április második felében nagy sajtóvisszhang mellett bejelentett Gát György mostanra máris távozott a TV2 tavaly novemberben bemutatott napi sorozatának új showrunneri székéből.

Április 23-án a Media1 is beszámolt arról, amikor a TV2 bejelentette, hogy az ismert producer-rendező-forgatókönyvíró, Gát György, egyebek mellett a Família Kft. és az Angyalbőrben, illetve a Linda című ikonikus magyar sorozatok alkotója lett a koronavírus miatt egy ideje már szünetelő Mintaapák című napi sorozat showrunnere, és hamarosan folytatódhat a széria. (A showrunner felel egy műsor napi szintű működéséért, fontos vezetői titulust jelent, lásd erről részletesebben a Sorozatjunkie 2016-os cikkében.) Gát György, aki egyébként az ELTE Média és Kommunikáció tanszékén sorozat-, és periodikus műsorkészítést, valamint kereskedelmi televíziózást tanít, ekkor még lelkesen nyilatkozott is:

„Hivatalból is, mint tanár figyelemmel követtem a Mintaapák első évadát, és nagyon tetszik, ahogy az alkotóknak sikerült magyarra adaptálniuk a történeteket, de látom a produkcióban a további fejlődés lehetőségét is. A folytatásban számítok korábbi sikereim résztvevőire és alkotótársaimra is” – mondta.

Mindössze másfél hét telt el azóta, és a SorozatWiki most arról ír, hogy Gát György máris távozott a Mintaapák éléről.

A TV2 Mintaapák című sorozatának egy jelenete
A TV2 Mintaapák című sorozatának egy jelenete

Ennél is érdekesebb, hogy az oldal úgy tudja, egyelőre az új kreatív felelős személy nincs még meg. Keresték a TV2 Média Csoport sajtóosztályát a hír kapcsán, de ott nem kívántak érdemben nyilatkozni, de nem cáfolták az oldal információját.

Egyébként még mindig nem tudni biztos időpontokat a Mintaapák újraindításáról. A Mintaapák tavaly novembertől idén április elejéig volt képernyőn, jelenleg a korábbi részeket kezdték el ismételni két, a TV2 Média Csoporthoz tartozó csatornán.

További hírek találhatók a Media1.hu-n, ahol épp a minap számoltunk be arról is, hogy a TV2 elkezdte népszerűsíteni a TV2 Comedy nevű humorcsatornáját, annak ellenére, hogy a konkurens Comedy Central tulajdonosa, a ViacomCBS korábban azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy szerintük aggályos, hogy a csatornájuk bejáratott és védjegyoltalom alatt álló nevéhez hasonlóra kereszteli át a TV2 a Humor+ nevű csatornáját, ezért vizsgálják a jogi ellenlépések lehetőségét.

Borító: A TV2 Mintaapák c. sorozatának egyik jelenete. Fotó: Tv2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások