fake news, álhír

Koronavírus-tagadót fogott el a rendőrség

A hatóságok a pécsi férfit koronavírussal kapcsolatos rémhírterjesztéssel, illetve a koronavírus tagadásával gyanúsítják.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A 44 éves pécsi férfi az egyik legnagyobb közösségi oldalon olyan híreket tett közzé, miszerint a vírus „csak kitaláció”, és csak azért próbálják elhitetni az emberekkel a létezését, mert ez „egy titkos hatalomátvétel részét képezi – számolt be a még csütörtökön történt elfogásról a rendőrség oldala, a police.hu pénteken.

A nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő bejegyzéseket a gyanúsított a rendőrség szerint már március 20. óta rendszeresen posztolta a közösségi oldalán.

A pécsi férfi, hogy állításait bizonyítsa, a profilján részben valós híreket osztott meg, amelyek alá a tényeket elferdítő hozzászólásait írta. A gyanúsított ezenkívül olyan videókat tett közzé, amelyek tagadják a koronavírus világjárvány létezését.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit beazonosították, és a lakásán tartott csütörtöki házkutatás során a rendőrök különböző informatikai eszközöket foglaltak le, ezt követően kihallgatták.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.