fbpx
fake news, álhír

Koronavírus-tagadót fogott el a rendőrség

A hatóságok a pécsi férfit koronavírussal kapcsolatos rémhírterjesztéssel, illetve a koronavírus tagadásával gyanúsítják.

A 44 éves pécsi férfi az egyik legnagyobb közösségi oldalon olyan híreket tett közzé, miszerint a vírus „csak kitaláció”, és csak azért próbálják elhitetni az emberekkel a létezését, mert ez „egy titkos hatalomátvétel részét képezi – számolt be a még csütörtökön történt elfogásról a rendőrség oldala, a police.hu pénteken.

A nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő bejegyzéseket a gyanúsított a rendőrség szerint már március 20. óta rendszeresen posztolta a közösségi oldalán.

A pécsi férfi, hogy állításait bizonyítsa, a profilján részben valós híreket osztott meg, amelyek alá a tényeket elferdítő hozzászólásait írta. A gyanúsított ezenkívül olyan videókat tett közzé, amelyek tagadják a koronavírus világjárvány létezését.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit beazonosították, és a lakásán tartott csütörtöki házkutatás során a rendőrök különböző informatikai eszközöket foglaltak le, ezt követően kihallgatták.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások