fbpx
A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live

Mégis távozik a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió programigazgatója, sőt rajta kívül a rádiók zenei vezetője is

A múlt héten még azt mondták a cég sajtósai, csak az ügyvezető igazgatói székből távozott Bertók László (McFly), most viszont érdeklődésünkre már azt mondták, szerződést bontottak vele, távozik a programigazgatói posztról is, sőt rajta kívül Bazsa Péter zenei vezető is. Meg is nevezték az utódokat.

A Media1 a múlt héten vasárnap este már megírta, hogy távozik a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsoraiért is felelős programigazgató, a szakmai körökben csak McFly-ként vagy Fly-ként emlegetett Bertók László, és helyét Sivák Péter veszi át a három kormányközeli rádió műsorait gyártó Radio Factory Kft. élén.

Akkor a Rádió 1 Csoport azt közölte a Media1-el, ez nem igaz, csupán az, hogy Bertók László a rádiók műsorait készítő Radio Factory Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról távozott, és Fly marad a cégcsoportnál.

Öt nappal később mégis megerősítették: szerződést bontottak a programigazgatóval és a zenei vezetővel

Alig négy-öt nap telt korábbi hírünk óta, és ma a Media1 informátora jelezte, hogy Fly megkezdte a búcsúzkodást a cég munkatársaitól, és így tesz a három rádió közös zenei vezetője, Bazsa Péter is.

Érdeklődésünkre ezt követően Klátyik Henrietta, a Rádió 1 Csoport  sajtósa is megerősítette, hogy Bazsa Péter zenei vezető és Bertók László (Fly) programigazgató is távozik a cégtől.

Válaszában a sajtós úgy fogalmazott, „a Radio Factory szerződést bontott Bertók László programigazgatóval és Bazsa Péter zenei vezetővel. A Radio Factory vezetése megköszönte a szakemberek eddigi munkáját, és azt, hogy kiváló alapokat tettek le a Rádió 1-nél, a Retro Rádiónál és a Best FM-nél egyaránt.”

A cégcsoportnál hozzátették: „a rádióknál az alapvető irányok nem változnak, a következő időszakban finomhangolás várható majd mind műsorok tekintetében, mind zenei vonalon. A szakemberek feladatainak átadására házon belül kerül sor: a rádiók programingért felelős zenei igazgatója Sivák Péter lesz, a zenei szerkesztésért a Retro Rádiónál Leirer Tímea, a Rádió 1 esetében pedig a továbbiakban Juhász Gergely felel.”

(A Bertók László helyét átvevő Sivák Péter a Pécs FM programigazgatójaként is ismert.)

A Best FM Budapest stábja a stúdióban
A Best FM Budapest stábja a stúdióban korábban. Fotó: Facebook

A rádiók új vezetése hangsúlyozta, a legnagyobb változás az lesz, hogy a jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákat még inkább bevonják a folyamatokba, így többek között a zenei szerkesztés is csapatmunka lesz.”

Mészáros Lőrinc embere megjött, azóta sorra távoznak az eddigi vezetők

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió vezetése az elmúlt időszakban jelentős változásokon esett át, miután január végén a Rádió 1 és a Best FM Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos, a miniszterelnök közeli barátjának közvetlen közelébe került, és ugyanez történt a Radio Factory műsorgyártó céggel is, mely a Rádió 1 és a Best FM mellett a Retro Rádió műsorait is készíti. Ezenkívül a rádiók reklámértékesítésével foglalkozó MediaTime Kft. is Mészáros egyik emberéhez került.

Március elején írtuk meg, hogy a Rádió 1-et és a Best FM-et tulajdonló Radio Holding Kft.-t tulajdonló cég irányítását Buda Marci vette át, aki az elmúlt években a felcsúti Puskás Akadémián dolgozott marketingigazgatóként, azt megelőzően pedig a Petőfi Rádió reggeli műsorának műsorvezetője volt. Buda Marci érkezésekor, március elején távozott Hauk Zoltán kereskedelmi igazgató és két másik fontos munkatárs is.

Frissítés

Bertók László a Media1 érdeklődésére szintén megszólalt: azt írja, semmi különös nem történt, közös megegyezéssel távozott.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások