A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live

Mégis távozik a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió programigazgatója, sőt rajta kívül a rádiók zenei vezetője is

A múlt héten még azt mondták a cég sajtósai, csak az ügyvezető igazgatói székből távozott Bertók László (McFly), most viszont érdeklődésünkre már azt mondták, szerződést bontottak vele, távozik a programigazgatói posztról is, sőt rajta kívül Bazsa Péter zenei vezető is. Meg is nevezték az utódokat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 a múlt héten vasárnap este már megírta, hogy távozik a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsoraiért is felelős programigazgató, a szakmai körökben csak McFly-ként vagy Fly-ként emlegetett Bertók László, és helyét Sivák Péter veszi át a három kormányközeli rádió műsorait gyártó Radio Factory Kft. élén.

Akkor a Rádió 1 Csoport azt közölte a Media1-el, ez nem igaz, csupán az, hogy Bertók László a rádiók műsorait készítő Radio Factory Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról távozott, és Fly marad a cégcsoportnál.

Öt nappal később mégis megerősítették: szerződést bontottak a programigazgatóval és a zenei vezetővel

Alig négy-öt nap telt korábbi hírünk óta, és ma a Media1 informátora jelezte, hogy Fly megkezdte a búcsúzkodást a cég munkatársaitól, és így tesz a három rádió közös zenei vezetője, Bazsa Péter is.

Érdeklődésünkre ezt követően Klátyik Henrietta, a Rádió 1 Csoport  sajtósa is megerősítette, hogy Bazsa Péter zenei vezető és Bertók László (Fly) programigazgató is távozik a cégtől.

Válaszában a sajtós úgy fogalmazott, „a Radio Factory szerződést bontott Bertók László programigazgatóval és Bazsa Péter zenei vezetővel. A Radio Factory vezetése megköszönte a szakemberek eddigi munkáját, és azt, hogy kiváló alapokat tettek le a Rádió 1-nél, a Retro Rádiónál és a Best FM-nél egyaránt.”

A cégcsoportnál hozzátették: „a rádióknál az alapvető irányok nem változnak, a következő időszakban finomhangolás várható majd mind műsorok tekintetében, mind zenei vonalon. A szakemberek feladatainak átadására házon belül kerül sor: a rádiók programingért felelős zenei igazgatója Sivák Péter lesz, a zenei szerkesztésért a Retro Rádiónál Leirer Tímea, a Rádió 1 esetében pedig a továbbiakban Juhász Gergely felel.”

(A Bertók László helyét átvevő Sivák Péter a Pécs FM programigazgatójaként is ismert.)

A Best FM Budapest stábja a stúdióban
A Best FM Budapest stábja a stúdióban korábban. Fotó: Facebook

A rádiók új vezetése hangsúlyozta, a legnagyobb változás az lesz, hogy a jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákat még inkább bevonják a folyamatokba, így többek között a zenei szerkesztés is csapatmunka lesz.”

Mészáros Lőrinc embere megjött, azóta sorra távoznak az eddigi vezetők

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió vezetése az elmúlt időszakban jelentős változásokon esett át, miután január végén a Rádió 1 és a Best FM Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos, a miniszterelnök közeli barátjának közvetlen közelébe került, és ugyanez történt a Radio Factory műsorgyártó céggel is, mely a Rádió 1 és a Best FM mellett a Retro Rádió műsorait is készíti. Ezenkívül a rádiók reklámértékesítésével foglalkozó MediaTime Kft. is Mészáros egyik emberéhez került.

Március elején írtuk meg, hogy a Rádió 1-et és a Best FM-et tulajdonló Radio Holding Kft.-t tulajdonló cég irányítását Buda Marci vette át, aki az elmúlt években a felcsúti Puskás Akadémián dolgozott marketingigazgatóként, azt megelőzően pedig a Petőfi Rádió reggeli műsorának műsorvezetője volt. Buda Marci érkezésekor, március elején távozott Hauk Zoltán kereskedelmi igazgató és két másik fontos munkatárs is.

Frissítés

Bertók László a Media1 érdeklődésére szintén megszólalt: azt írja, semmi különös nem történt, közös megegyezéssel távozott.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live
Szóljon hozzá!