fbpx
Rádió 1

Új ügyvezető a Rádió 1, a Best FM és Retro Rádió műsorgyártó cégének élén, de a sajtós szerint maradt Bertók László a vállalatnál

Távozott a rádiós berkekben csak McFly néven emlegetett Bertók László a RadioFactory Kft., a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsorgyártó cégének ügyvezető igazgatói posztjáról – tudta meg a Media1. Kiderült, ki veszi át a fontos pozíciót a rádiós médiavállalatnál. A műsorgyártó cég éléről történő távozása ellenére a Rádió 1 azt állítja, a programigazgató maradt a vállalatcsoportnál.

Januárban a Media1 már beszámolt róla, hogy tulajdonost váltott a Rádió 1 és a Best FM: Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc környezetébe kerültek a rádiókat működtető vállalkozások. Ugyancsak a kormányfő barátjának közvetlen közelébe került a Rádió 1 és a Best FM mellett a Retro Rádió műsorait is gyártó cég, a RadioFactory Kft., valamint a rádiók műsoridejének értékesítésével foglalkozó MediaTime Kft., és ugyancsak Mészáros emberéhez került a Radio Holding Kft. is.

Március elején beszámoltunk arról is, hogy Buda Marci, a Petőfi Rádió Talpra magyar című reggeli műsorának egykori műsorvezetője, a felcsúti Puskás Akadémia volt marketingese lett a Rádió 1-et is tulajdonló Radio Holding Kft. (vagy ahogy ő fogalmazott a Media1-nek: a „Rádió 1 Csoport”) új ügyvezetője.

Hauk Zoltán, a Rádió 1, a Best FM és Retro Rádió reklámértékesítéséért felelős MediaTime Kft. ügyvezető igazgatója és egyben a Rádió 1 kereskedelmi igazgatója, valamint Hauk két bizalmi embere, Magyar Balázs és Gila Ferenc március elején távozott a cégcsoporttól. Hauk feladatait Kapitány János vette át, legalábbis őt nevezték meg, amikor már hajlandók voltak elismerni a változást. (Buda Marci egyébként Hauk távozása kapcsán a részben Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Atmedia egyik vezetőjétől, Laczkó Endre portfólió és nemzetközi üzletfejlesztési igazgatótól kért tanácsot, de Buda Marci és az Atmedia sajtósainak állítása szerint Laczkó kizárólag magánemberként, nem pedig az Atmedia vezetőjeként segített.

Most a legújabb fejlemény, hogy a Media1 megtudta: március végén szintén távozott Bertók László (McFly), a Rádió 1 programigazgatója a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsorait gyártó RadioFactory Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról. Bertók László távozása az ügyvezető igazgatói posztról már látszik is az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszerében.

A Media1 megtudta azt is, hogy Bertók László helyét a Pécs FMes programigazgatóként is ismert Sivák Péter vette át.

Frissítés 04.12. 9:36

Klátyik Heni, a Rádió 1 sajtósa az imént a rádió nevében írásban megerősítette, hogy ahogy írtuk is, Sivák Péter lett a rádiók műsorgyártásáért felelős Radio Factory Kft. új ügyvezetője Bertók László helyett. Ugyanakkor a Rádió 1 sajtósa azt is jelezte (eredeti hírünket ennek megfelelően pontosítottuk), hogy Bertók László (McFly) továbbra is a cégcsoportnál dolgozik programigazgatóként.

Frissítés 04.17 18:56

Kiderült, mégiscsak távozik a programigazgató, sőt vele megy a zenei vezető is

A Media1 megtudta, hogy a Rádió 1 pár nappal ezelőtti cáfolata ellenére tényleg távozik McFly, azaz a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió programigazgatója, már meg is kezdte a búcsúzkodást. Ugyancsak távozik a zenei vezető, Bazsa Péter is. A Rádió 1 Csoportnál ezúttal megerősítették az információt, szerződésbontásról beszélnek. Megnevezték az utódokat, amiről egy külön hírben számoltunk be.

További hírek találhatók Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások