fbpx
A mi kis falunk 4. évadának egyik jelenete

Az RTL Klub cáfolja a Ripost egy kocsmáros szavaira épülő sugalmazását, hogy idén nem forgatják le A mi kis falunk 5. évadát

A Ripost szerint az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatában Pajszkaszegként emlegetett pilisszentléléki helyszínen idén már egyáltalán nem lesz forgatás, mert a polgármester ezt „példamutatóan elintézte” a világjárvány miatt. A cikk tartalmát azonban az RTL Klub cáfolja, ugyanis nincs döntés arról, hogy a koronavírus-járvány elmúltával ne vennék fel a következő, 5. évadot.

Cikk jelent meg szombaton a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) egyik bulvárlapjában, a Ripostban arról, hogy Esztergom polgármestere állítólag elérte, hogy A mi kis falunk című RTL-es sorozatban Pajkaszegként emlegetett, valójában az Esztergomhoz tartozó 350 fős Pilisszentlélek településen zajló forgatásokat teljesen lefújják az idei forgatási szezonban. A lap a cikkben különböző pozitív jelzőkkel elhalmozott Hernádi Ádám polgármester mellett a helyi söröző kocsmárosát kérdezte a sorozattal kapcsolatban, aki azt nyilatkozta, hogy

„áprilistól egészen októberig forgattak volna, de a járványhelyzet miatt le lett fújva az egész. Érthető, hiszen ez most egy nagyon komoly helyzet, ki tudja, mi lesz velünk.”

Az egyébként Fidesz-KDNP-s támogatással megválasztott Hernádi Ádám polgármester (akit a cikk nem győz elégszer „felelősségteljesnek” és „példamutatónak” bemutatni), azt nyilatkozta a lapnak, hogy

„a csatorna producerével egyeztetett, hogy a veszélyhelyzet idejére szüneteltessék a forgatást”.

Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozata
Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozata

Csakhogy mint kiderült, több dolog sem stimmel a Ripost cikkével. Már önmagában az is furcsa, hogy a cikkből nem derül ki, hogy megpróbálták volna megszólaltatni az RTL Klubot az írás közzététele előtt, és egy kocsmáros szavai alapján sugalmazzák azt, hogy a A mi kis falunk egész szezonjának forgatása került volna veszélybe, másrészt az idei forgatások eleve április 15. után kezdődtek volna, így aztán leállítani sem volt mit. Az RTL Magyarország a SorozatWikinek küldött válaszban emellett cáfolta, hogy született volna olyan döntés, hogy idén nem veszik fel A mi kis falunk című sorozat 5. szezonját. (A 4. évadot már korábban felvették, az van épp RTL Klub képernyőjén.)

„Április 15. előtt nem is kezdte volna meg a forgatást A mi kis falunk stábja. Az 5. évad munkálatai akkor kezdődnek meg, amikor ezt a közegészségügyi helyzet lehetővé teszi. Ennek dátumát a produkció, mint eddig is, egyezteti a polgármester úrral” – válaszolta a sorozat gyártójától kapott információk alapján az RTL Magyarország.

Magyarán szó sincs róla, hogy idén már ne kerülhetne sor Pilisszentléleken a forgatásokra, ahogy az a bulvárnapilap cikkéből következne. Persze az még előfordulhat, hogy csak sokára tudnak elindulni a forgatásokkal, ha a koronavírus-világjárvány csak lassan csöndesedne el.

További hírek a Media1-en!

Borító: A mi kis falunk korábbi egyik jelenete. Fotó: RTL-sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások