fbpx
Universal Pictures

Koronavírus: A mozibezárások miatt az Universal Pictures internetes filmpremierekkel igyekszik menteni a menthetőt

A koronavírus miatt rengeteg mozit tartanak zárva jelenleg világszerte, ami óriási bevételkiesést jelent a nagy filmstúdiók számára. Az NBCUniversal bejelentése szerint az Universal Pictures úgy próbálja a kieső bevételeket pótolni, hogy a mozipremierek helyett az új filmjeit az eredeti premierdátumokhoz hűen, de online teszi elérhetővé elsőként.

A koronavírus a filmipart sem kíméli, ezért az NBCUniversal közleményben jelentette be, hogy az Universal Pictures stúdió legújabb filmjeinek premierjét nem a megszokott módon fogja bemutatni.

A jelenleg mozikban vetített alkotások közül néhány, az Emma, A láthatatlan ember és a Vadászat már március 20-tól, azaz most péntektől elérhető lesz a rajongók számára az interneten. A filmeket 19 dollár 99 centért két napra (48 órára) lehet „kikölcsönözni”, vagyis megnézni a neten.

A filmek egyelőre csak az Egyesült Államokban lesznek megtekinthetők online. Arról még nincs hír, hogy Magyarországon mikor válik elérhetővé a szolgáltatás.

A Trollok a világ körül című animációs alkotás lesz majd az első olyan premier, amely az interneten lesz látható április 10-én, és többek között iTunes-on és Google Play-en lesz megtalálható.

Próbálják kihozni a helyzetből, amit lehet

Amint azt korábban megírtuk, a koronavírus-járvány miatt sok premier időpontját elcsúsztatták a nagy filmstúdiók, mivel a járvány miatt sorra be kellett zárni a mozikat. Ha a mozik nem működnek, a stúdiók jóval kevesebb profitot tudnak termelni, márpedig ha nincs profit, azt visszaforgatni sem lehet a költségek finanszírozására. Erre a helyzetre próbál most az Universal Pictures / NBCUniversal megoldást találni újszerű intézkedésével.

Jeff Shell, az NBC Universal vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Az Universal Pictures mindig is sok és sokféle filmet gyártott, ez alól a 2020-as év sem kivétel. Ahelyett, hogy  elhalasztanánk ezek bemutatóját, vagy bizonytalan körülmények között küldenénk mozikba, úgy éreztük, hogy elérhetővé kell tennünk őket az emberek számára, hogy otthonuk biztonságából élvezhessék azokat. Hiszünk abban, hogy ahol lehet, ott az emberek moziban nézik majd meg ezeket a filmeket, de tisztában vagyunk azzal, hogy a világon egyre több az olyan hely, ahol erre egyre kisebb az esély” – mondta Jeff Shell.

Magyarországon is sok forgatás leállt

Magyarországot is érintik a különböző, a koronavírus miatti leállások. Leáll a forgatásokkal a Jóban Rosszban, a Mintaapák, a Barátok közt és a Drága örökösök 4. évadának stábja, elmarad idén a Survivor, nem készül most egy ideig új XXI. század, Házon kívül és Fókusz Portré, a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada című maszkos műsor pedig múlt vasárnap már közönség nélkül készült. Arra lehet számítani, hogy nem lesz Ázsia Expressz sem.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon! Ott vagyunk a Facebookon is, kövessen bennünket ott is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások