fbpx
Deák Dániel, a XXI. Század szakértője nyilatkozik a TV2 Tényekben

A TV2 belezavarodott Orbán Viktor irányváltásába

A miniszterelnök napokon át ellenállt, hogy más országokhoz hasonlóan Magyarországon is be kellene zárni valamennyi oktatási intézményt, így hát a Tények kormányközeli szakértő megkérdezésével riportot készített a bezárások ellen. Pont akkor került adásba, amikor a miniszterelnök meggondolta magát.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap, péntek este egy Facebook-videóban bejelentette, hogy március 16-tól, hétfőtől nem látogathatják a diákok az oktatási intézményeket, helyette (annak ellenére, hogy nem igazán sikerült az Orbán-kormány tizedik éve tartó kormányzása alatt a digitális oktatás feltételeit megteremteni) interneten keresztül, digitális oktatással folytatódik majd a tanév.

Mindez nagy fordulatnak számít, hiszen a koronavírus miatti országos veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt rendkívüli jogrend március 11-i, szerdai bejelentésekor még csak a felsőoktatási intézmények bezárásáról született döntés, míg az általános- és középiskolákat ez nem érintette. Ezután napokon át, még pénteken délelőtt egy rádióinterjúban is azt mondta, nem kell bezárni a többi oktatási intézményt.

A TV2 Tények című műsora ezután Deák Dániel, a kormányközeli (Schmidt Mária kormánybiztos nevéhez köthető) XXI. Század Intézet szakértőjét kérdezte meg arról, milyen károkat okozhatna az iskolabezárás, és arról beszélt: nem lenne tanácsos erről döntést hozni. Hogy erre ráerősítsenek, Falus Ferenc volt tisztifőorvost is idézték, aki szerint felesleges lenne a bezárás.

Arra azonban nem számíthattak a TV2-nél, hogy a miniszterelnök estére a délelőtti nyilatkozatával ellentétesen, mégis a bezárás mellett dönt, és ebben ötpárti megegyezés születik a pártok között, vagyis a Fidesz is a bezárás mellé áll. Így fordulhatott elő az, hogy a kormánypárti Tényekben először lement egy riport tegnap arról, hogy milyen károkat okozna a bezárás, majd Szebeni István hírolvasó kénytelen volt kissé döbbent arccal bejelenteni az ezzel ellenkező tartalmú döntést.

Eközben egyébként a Facebookon alulról jövő kezdeményezés indult a digitális oktatás elősegítése érdekében, ahová erről szóló hírünk után több tízezren csatlakoztak máris.

Tovább hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Deák Dániel, a XXI. Század szakértője nyilatkozik a TV2 Tényekben
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások