Deák Dániel, a XXI. Század szakértője nyilatkozik a TV2 Tényekben

A TV2 belezavarodott Orbán Viktor irányváltásába

A miniszterelnök napokon át ellenállt, hogy más országokhoz hasonlóan Magyarországon is be kellene zárni valamennyi oktatási intézményt, így hát a Tények kormányközeli szakértő megkérdezésével riportot készített a bezárások ellen. Pont akkor került adásba, amikor a miniszterelnök meggondolta magát.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap, péntek este egy Facebook-videóban bejelentette, hogy március 16-tól, hétfőtől nem látogathatják a diákok az oktatási intézményeket, helyette (annak ellenére, hogy nem igazán sikerült az Orbán-kormány tizedik éve tartó kormányzása alatt a digitális oktatás feltételeit megteremteni) interneten keresztül, digitális oktatással folytatódik majd a tanév.

Mindez nagy fordulatnak számít, hiszen a koronavírus miatti országos veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt rendkívüli jogrend március 11-i, szerdai bejelentésekor még csak a felsőoktatási intézmények bezárásáról született döntés, míg az általános- és középiskolákat ez nem érintette. Ezután napokon át, még pénteken délelőtt egy rádióinterjúban is azt mondta, nem kell bezárni a többi oktatási intézményt.

A TV2 Tények című műsora ezután Deák Dániel, a kormányközeli (Schmidt Mária kormánybiztos nevéhez köthető) XXI. Század Intézet szakértőjét kérdezte meg arról, milyen károkat okozhatna az iskolabezárás, és arról beszélt: nem lenne tanácsos erről döntést hozni. Hogy erre ráerősítsenek, Falus Ferenc volt tisztifőorvost is idézték, aki szerint felesleges lenne a bezárás.

Arra azonban nem számíthattak a TV2-nél, hogy a miniszterelnök estére a délelőtti nyilatkozatával ellentétesen, mégis a bezárás mellett dönt, és ebben ötpárti megegyezés születik a pártok között, vagyis a Fidesz is a bezárás mellé áll. Így fordulhatott elő az, hogy a kormánypárti Tényekben először lement egy riport tegnap arról, hogy milyen károkat okozna a bezárás, majd Szebeni István hírolvasó kénytelen volt kissé döbbent arccal bejelenteni az ezzel ellenkező tartalmú döntést.

Eközben egyébként a Facebookon alulról jövő kezdeményezés indult a digitális oktatás elősegítése érdekében, ahová erről szóló hírünk után több tízezren csatlakoztak máris.

Tovább hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Deák Dániel, a XXI. Század szakértője nyilatkozik a TV2 Tényekben

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!