Az RTL Klub Álarcos énekes című műsora a jelmezes szereplőkkel

Megint az Álarcos énekes volt a hét legnézettebb műsora

Az RTL Klub jelmezes showjának negyedik adását 45 százalékkal többen nézték mint a vele szemben a TV2-n sugárzott Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada című showt. A TV2 viszont továbbra is ügyesen taktikázik azzal, hogy az ő showja hosszabb, mint RTL-é.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Vasárnap már harmadik alkalommal futott egymással szemben az RTL Klub Álarcos énekes című jelmezes műsora és a TV2 hasonló jellegű showja, a Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada című show. Mivel az Álarcos énekes premier adására már egy héttel előbb sor került, minthogy a TV2 showja bemutatkozott volna, a most vasárnapi időpontban egyben már a negyedik alkalom volt az Álarcos énekesből. Bár egy héttel korábban, a két show 3. ütközeténél úgy tűnt, hogy csökken a nézettségi különbség az RTL Klub és a TV2 showja között, a Nielsen Közönségmérés nézettségi adatai alapján a legutóbbi, a március elsejei adásnapon az RTL-es Álarcos énekes magabiztosan nyerte a sávját a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban, a 18 és 49 év közöttiek táborában.

Míg a TV2-n a Nicsak, ki vagyok? 14,7 százalékos közönségarányt ért el, addig az RTL Klubon az Álarcos énekes 25,0 százalékos közönségarányt produkált. Ezzel az RTL műsora lett a 9. hét legnézettebb műsora.

A teljes lakosságban (4+) az RTL műsorának több mint 1 millió 149 ezer nézője volt, ami 10 százalékkal volt több az előző heti nézőszámnál. Ezzel szemben a TV2 műsorát 11 százalékkal kevesebben nézték. Az Álarcos énekes továbbra is magáénak tudhatja az idei év legnézettebb műsora címet. 18-49-ben az RTL műsorának 435.604 nézője volt, ezzel szemben a TV2 showjára 307.259-en kapcsoltak oda.

A TV2 Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada című műsorának 3. adása a Virággal
A TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorának 3. adása a Virággal

A TV2 műsora, a Nicsak, ki vagyok? vasárnapi, harmadik adása most azzal vigasztalódhat, hogy egy tágabb célcsoportban, 18-59-ben viszont képes volt megnyerni  sávját, és 17,9 százalékos közönségarányt ért el, feltehetőleg annak köszönhetően, hogy a Nicsak, ki vagyok? iránt a 49 és 59 év közötti korcsoportból nagyobb érdeklődés mutatkozott. Emellett a TV2 szempontjából még mindig nyerő taktikának bizonyul, hogy a saját showja jóval hosszabb, ugyanis vele szemben az RTL Klubon látható Űrvihar című amerikai sci-fi alatt a TV2 verni tudta az RTL Klubot egy időre, valószínűleg azért, mert amikor az RTL Klubon véget ér az Álarcos énekes, sokan a film helyett átváltanak a TV2 hasonló műsorára.

Azonban míg az RTL Klubon az Álarcos énekes a hét legnézettebb tévéműsora lett, TV2-s műsor , a Nicsak, ki vagyok? csak a 4. helyre tudott bekerülni a 18-49-es kiemelt korcsoportban.

Az RTL Klub vasárnap egész estés főműsoridőt tekintve a kereskedelmileg kiemelt 18-49-es korcsoportban 17,7 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 16,3 százalékot.

Egyébként a TV2 a múlt héten egyetlen alkalommal, szerdán tudta megnyerni a főműsoridős versenyt, de akkor is minimális, 0,2 százalékpontos különbséggel.

További médiahírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Az RTL Klub Álarcos énekes című műsora a jelmezes szereplőkkel. Fotó: RTL Klub sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!