Az RTL Klub Álarcos énekes című műsora a jelmezes szereplőkkel

Megint az Álarcos énekes volt a hét legnézettebb műsora

Az RTL Klub jelmezes showjának negyedik adását 45 százalékkal többen nézték mint a vele szemben a TV2-n sugárzott Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada című showt. A TV2 viszont továbbra is ügyesen taktikázik azzal, hogy az ő showja hosszabb, mint RTL-é.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Vasárnap már harmadik alkalommal futott egymással szemben az RTL Klub Álarcos énekes című jelmezes műsora és a TV2 hasonló jellegű showja, a Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada című show. Mivel az Álarcos énekes premier adására már egy héttel előbb sor került, minthogy a TV2 showja bemutatkozott volna, a most vasárnapi időpontban egyben már a negyedik alkalom volt az Álarcos énekesből. Bár egy héttel korábban, a két show 3. ütközeténél úgy tűnt, hogy csökken a nézettségi különbség az RTL Klub és a TV2 showja között, a Nielsen Közönségmérés nézettségi adatai alapján a legutóbbi, a március elsejei adásnapon az RTL-es Álarcos énekes magabiztosan nyerte a sávját a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban, a 18 és 49 év közöttiek táborában.

Míg a TV2-n a Nicsak, ki vagyok? 14,7 százalékos közönségarányt ért el, addig az RTL Klubon az Álarcos énekes 25,0 százalékos közönségarányt produkált. Ezzel az RTL műsora lett a 9. hét legnézettebb műsora.

A teljes lakosságban (4+) az RTL műsorának több mint 1 millió 149 ezer nézője volt, ami 10 százalékkal volt több az előző heti nézőszámnál. Ezzel szemben a TV2 műsorát 11 százalékkal kevesebben nézték. Az Álarcos énekes továbbra is magáénak tudhatja az idei év legnézettebb műsora címet. 18-49-ben az RTL műsorának 435.604 nézője volt, ezzel szemben a TV2 showjára 307.259-en kapcsoltak oda.

A TV2 Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada című műsorának 3. adása a Virággal
A TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorának 3. adása a Virággal

A TV2 műsora, a Nicsak, ki vagyok? vasárnapi, harmadik adása most azzal vigasztalódhat, hogy egy tágabb célcsoportban, 18-59-ben viszont képes volt megnyerni  sávját, és 17,9 százalékos közönségarányt ért el, feltehetőleg annak köszönhetően, hogy a Nicsak, ki vagyok? iránt a 49 és 59 év közötti korcsoportból nagyobb érdeklődés mutatkozott. Emellett a TV2 szempontjából még mindig nyerő taktikának bizonyul, hogy a saját showja jóval hosszabb, ugyanis vele szemben az RTL Klubon látható Űrvihar című amerikai sci-fi alatt a TV2 verni tudta az RTL Klubot egy időre, valószínűleg azért, mert amikor az RTL Klubon véget ér az Álarcos énekes, sokan a film helyett átváltanak a TV2 hasonló műsorára.

Azonban míg az RTL Klubon az Álarcos énekes a hét legnézettebb tévéműsora lett, TV2-s műsor , a Nicsak, ki vagyok? csak a 4. helyre tudott bekerülni a 18-49-es kiemelt korcsoportban.

Az RTL Klub vasárnap egész estés főműsoridőt tekintve a kereskedelmileg kiemelt 18-49-es korcsoportban 17,7 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 16,3 százalékot.

Egyébként a TV2 a múlt héten egyetlen alkalommal, szerdán tudta megnyerni a főműsoridős versenyt, de akkor is minimális, 0,2 százalékpontos különbséggel.

További médiahírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Az RTL Klub Álarcos énekes című műsora a jelmezes szereplőkkel. Fotó: RTL Klub sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!