Dikh TV

Új befektető szállt be a Dikh TV-be

Az Első Roma Média Kft.-ben egy olyan vállalkozás szerzett 20 százaléknyi részesedést, melynek tulajdonosa egy olyan romológus, akinek a férje tulajdonosa volt a Ripostnak, így ezen keresztül a sajtó Habony Árpád üzleti köreihez köti. A befektető azonban azt mondja, politikamentes lesz a csatorna, és a roma integráció híve.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tulajdonrészt szerzett tavaly novemberben az Am-Bud-Pek Kft. az Első Roma Média Kft.-ben, azaz a Dikh TV-t működtető vállalkozásban – fedezte fel a céginformációs rendszerekben nemrég megjelent változásbejegyzést a hvg360.

Az Am-Bud-Ped Kft. tulajdonosa Schatzné Kovács Marianna. Róla a portál azt írja, hogy annak a Schatz Péternek a felesége, aki korábban a Habony Árpád nevével fémjelzett, később a fideszes médiaholding, a KESMA számára odaajándékozott Ripost című kormányközeli bulvárnapilapnak is tulajdonosa volt.

A történet szempontjából fontos lehet, hogy Schatzné romológus végzettséggel rendelkezik, vagyis sokat foglakozott a cigányság témájával.

A Schatzné Kovács Marianna vezette Am-Bud-Pek Kft. 20 százaléknyi részesedést szerzett az első magyar, kábeltelevíziós rendszereken is terjesztett roma televízióban.

A Dikh TV alapítója, Balogh Elek azt nyilatkozta a hvg360-nak, látják, honnan érkezett az új befektető, de hozzátette: bízik benne, hogy Schatzné tévés kapcsolatai meghatározóbbak lesznek, mint a politikai kapcsolatai, mivel továbbra is politikamentes tévét szeretnének csinálni.

Bár a hvg360 cikke szerint a csatorna az Orbán-kormány eszközévé válhat, ha a cigányokat szeretné megszólítani, Schatzné Kovács Marianna azt nyilatkozta, hogy ő a Dikh TV-ben a roma kultúra sokszínűségét szeretné bemutatni, hogy ezzel is elősegítse a roma integrációt, és ez iránt őszintén elkötelezett.

Az újonnan megjelent tulajdonos hozzátette, csak és kizárólag kulturális, ismeretterjesztő, szórakoztató tartalmakkal szándékoznak megtölteni az adásidőt, tehát maradnak politikamentesek.

Országos lefedettségű csatorna, már reklámok is vannak

A Dikh TV egyébként az elmúlt időszakban jelentősen növelte lefedettségét, mostanra szinte minden jelentős televíziós hálózaton keresztül elérhető, és idén megkezdte az Atmedia televíziós reklámértékesítő ház a csatorna reklámidejének értékesítését is.

A romacsatornát működtető Első Roma Media Kft.-nek az új befektető megjelenését megelőzően Radu Morar (a Tematic Media Groupon keresztül) és Balogh Vanessza Vivien fele-fele arányban volt tulajdonosa. Morar és Balogh továbbra is meghatározó tulajdonosok maradtak a tévés vállalkozásban. Balogh Vanessza egyébként ügyvezetője is a Dihk TV-t működtető Első Roma Media Kft.-nek. Morar a Sláger FM, a Sláger TV, a Fishing&Hunting (horgász-vadász csatorna) tulajdonosaként is ismert, több évtizede aktív médiabefektetőként Magyarországon.

A Dikh TV YouTube csatornája több mint 325 ezer feliratkozóval rendelkezik.

A Dikh TV eddigi hátteréről korábban ITT írtunk bővebben.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában!

Szóljon hozzá!

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.