A Telekom csoport székháza az Üllői úton Budapesten

Jogorvoslatra készül a Telekom a 670 milliós GVH-bírság miatt

A távközlési cég szerint nem igaz, hogy megtévesztette a fogyasztóit, amikor ingyenesnek hirdette bizonyos mobiltelefonjait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1 is beszámolt szerdán, 670 millió forint összegű bírsággal sújtotta fogyasztók megtévesztésére hivatkozva a Gazdasági Versenyhivatal a Telekomot, mivel a cég 0 Ft-os készülékárat, ingyenességet ígért reklámjaiban, de a valóságban a kedvezményes telefonok megvásárlásához kötelezően aláírandó tarifacsomagok ára magasabb volt az átlagosnál, ezért a fogyasztók az ingyenességet a havidíjukkal fizették meg valójában.

A GVH hangsúlyozta, hogy a Telekom (csakúgy mint a Telenor és a Vodafone) visszaesőnek minősül a fogyasztók megtévesztése terén, ezért is sújtotta ilyen magas összegű bírsággal a céget a további jogsértések elleni elrettentésként.

A távközlési cég szerda kora este reagált a Media1 a bírsággal kapcsolatos megkeresésére. Azt írják: nem értenek egyet a bírsággal, nem ismerik el a jogsértést, ezért várhatóan a GVH döntése ellen jogorvoslattal élnek majd, de csak a határozat részletes tanulmányozását követően.

A vállalat közölte: folyamatosan arra törekszik, hogy kedvező konstrukcióban kínáljon okostelefont ügyfeleinek.

Az ügy előzményeiről és részleteiről ide kattintva érhető el a Media1 korábbi híre.

Borító: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.