fbpx
Microsoft News Magyarország

A Microsoft a magyar médiapiacon erősít, itt a magyar Microsoft News

Magyarul is elérhetővé tették a Microsoft News nevű tartalomszolgáltatást. Máris több tartalomszolgáltatóval kötöttek megállapodást. A Microsoft ezzel több év után visszatér Magyarországon a médiapiacra, amit egy 2012-es kudarc után hagyott el.

A Microsoft pénteken bejelentette, hogy immáron magyar nyelven is elérhető a Microsoft News, vagyis a cég a magyar piacra is kiterjeszti a 28 nyelven olvasható, informálódást elősegítő szolgáltatását. A Microsoft News (MSN) 140 piac közel félmillárd felhasználóját éri el szerte a világon.

A Microsoft több mint 23 éve van jelen a hírszolgáltatói piacon. A Microsoft News olyan ismert oldalak számára szállítja a híreket, mint az MSN.com, a nemrégiben újratervezett Microsoft News applikáció iOS és Android felületek, a Microsoft Edge, a Windows 10 News applikáció, a Skype, az Xbox vagy az Outlook.com.

A Microsoft News interneten, okostelefonon és PC-n egyaránt elérhető információs rendszer, amely partnerkapcsolatokon keresztül kínál szerkesztők és mesterséges intelligencia felhasználásával szerkesztett tartalmat.

A Microsoft News partnerei között tudhat több mint 1200 kiadóvállalatot, amelyek a világ legelismertebb márkáit képviselik a világ minden nagy médiapiacán, köztük olyan nagyágyúkkal, mint az USA Today, a The New York Times, a FOX News, a The Washington Post, a The Guardian, a Le Monde, a Die Welt, az El País, a BBC News, a Kyodo News és hasonlók. Ezen tartalomgyárak anyagaiból a legjobbnak ítélt cikkeket, fotókat, videókat és más tartalmakat gyűjtik össze és szállítják az olvasókhoz szerte az egész világon.

Megvannak az első magyar partnerek is

Magyarországon a Microsoft News helyi és nemzetközi médiaszolgáltatókkal működik együtt, így a Marquard Media Hungary és a Central Médiacsoport magazin portfóliójával, a 444.HU, a Motorsport.com, az EuroNews Hungary oldalakkal, folyamatosan bővítve a partnerek listáját.

A Microsoft News segítségével egyszerűen személyre szabható a hírfogyasztási élmény, beleértve kedvenc témák rangsorolását az MSN.com-on, vagy az érdeklődési körnek megfelelő témák követését a hírfolyamban a Microsoft Edge kezdőlapján, a Windows 10, iOS és Android applikációinkban. Így azonnal hozzájuthatunk a releváns információkhoz, akkor és ahol erre szükség van. Partnereink számára azt is lehetővé tesszük, hogy új célközönséget érjenek el. Ezáltal plusz bevételre tehetnek szert akkor is, amikor ez különösen fontos az iparág túlélése szempontjából, hogy erőforrásaikat továbbra is a magas színvonalat képviselő és hiteles újságírásra koncentrálhassák -olvasható a Microsoft News Centeren közzétett bejelentésben.

„Támogatjuk a minőségi újságírást”

„Tudjuk, hogy mindezt nem valósíthatjuk meg egyedül. Rendelkezzünk bár évtizedes hírszolgáltatási tapasztalattal, sok más olyan cég és intézmény van, amelyek jóval régebben vannak jelen az iparágban. Ez a sokéves tapasztalat alakította ki azt, amit ma minőségi újságírásnak nevezünk. Hiszünk abban, hogy az ingyenes, jól finanszírozott sajtó társadalmunk egyik sarokpontja, és büszkék vagyunk rá, hogy a világ legjobb médiamárkáit tudhatjuk partnereink között. Büszkék vagyunk a hiteles hírforrásokhoz ingyenes hozzáférést biztosító üzleti modellünkre, amely egyben fenntartható bevételi forrást is jelent a tartalomszolgáltatóknak. Az elmúlt négy évben több mint 750 millió, csak 2018-ban pedig 200 millió dolláros bevételt generáltunk partnereinknek”

– közölte a Microsoft a magyar változat elérhetővé válása kapcsán.

„A Microsoft kiváló partnernek bizonyult az elmúlt években, szorosan együttműködött a híroldallal, tekintettel az új szolgáltatások és funkciók bevezetésére is. Értékeljük a Microsoft mentalitásával rendelkező partnereket, amelyek megbecsülik a megbízható újságírást és megkeresik annak a módját, hogy prémium tájékoztatásban és tartalomszolgáltatásban részesítsék azokat az olvasókat, akik megbízható forrásból származó információkat keresnek.”

– idézi a közlemény Maribel Wadsworth-t, az USA Today kiadóját.

„Örömteli dolog, hogy a Microsoft továbbra is kiemelt figyelmet fordít az értékes és megbízható hírforrások előtérbe helyezésére. A Microsoft News bevezetése újabb pozitív bizonyítékot jelent a tartalomszolgáltatói platformok kapcsolatának erősödésében – érdeklődve várjuk, mit hoz a jövő.”

– ezt már Matt Dornic, a CNN kommunikációért és digitális partnerkapcsolatokért felelős alelnöke tette hozzá.

Napi 170 ezer szerkesztett anyag

A Microsoft Newshoz minden egyes nap több mint 170 ezer egyedi cikk érkezik be a partnereiktől. Megérkezésükkor mesterséges intelligencia vizsgálja át a tartalmakat, hogy olyan érthető paraméterek mentén dolgozza fel őket, mint hogy mennyire frissek, milyen kategóriába tartoznak, milyen témának és típusnak felelnek meg, véleményműfajba tartoznak-e és várhatóan milyen népszerűek lesznek – ez kerül a szerkesztőkhöz.

Az algoritmus megfelelő párosítható képanyagot javasol a tartalmakhoz, ezzel is segítve az emberi munkát. A szerkesztők a nap folyamán értékelik és szerkesztik a topsztorikat a legkülönbözőbb témákban, így jutnak el a legjobb forrásokból származó legfrissebb hírek olvasóinkhoz.

Microsoft News szerkesztők a berlini központban. Fotó: Microsoft News Center
Microsoft News szerkesztők a berlini központban. Fotó: Microsoft News Center

A helyismerettel, továbbá az újságírásban és a médiában szerzett komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereket foglalkoztató tartalomgyártási mechanizmus globális. Mára több mint 800 újságíró és szerkesztő dolgozik benne, több mint 50 helyszínről, köztük egyidejűleg több piacot kiszolgáló szerkesztőségekkel Indiában, Németországban, Mexikóban, Kanadában vagy Spanyolországban.

Microsoft News Magyarország

Nikolai Botashev közép- és kelet-európai regionális igazgató bízik a piacbővítés sikerében:

„Meggyőződésem, hogy az új szolgáltatást minden magyar olvasó hasznosnak ítéli majd, mivel magas színvonalú hír- és tartalomfogyasztási élményt kínál. Miközben pedig – a legjobb magyar médiacégekkel együttműködésben – a helyi tartalomszolgáltatói és újságírói ökoszisztémát támogatja, olyan kiváló minőségű nemzetközi lefedettséget kínál, amely korábban nem volt elérhető magyar nyelven.”

A Microsoft korábbi magyar próbálkozása nem volt sikeres

A mostani egyébként nem az első próbálkozása a Microsoftnak média fronton Magyarországon. Évekkel korábban, 2011 októberében a Ringierrel közösen indítottak egy gyűjtőoldalt MSN Mai nap címmel. Ez azonban nem bizonyult sikeresnek, így hamar meg is szűnt.

Tegnap hirdette ki a Google a minőségi újságírás támogatására hivatott DNI pályázatának eredményét. Egy cikkünkből kiderül, hogy a minőségi újságírás támogatására létrehozott pénzből jutott a gyakorta álhíreket, dezinformációkat közlő, a Fidesz-közeli médiaholding alá tartozó Origo tulajdonosának is.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások