fbpx

Microsoft

Janet Jackson egyik slágere laptopgyilkos lehet?

Tönkreteheti a régebbi számítógépeket egy laptopgyilkos dal?

Janet Jackson egyik 1989-es dala akár tönkre is teheti a felhasználó számítógépét – jelentette be a Microsoft vezető szoftvermérnöke nemrég. Bár ennek kicsi a valószínűsége, a jelenség mögötti technológiát kibertámadásokhoz is fel lehet használni. Ez utóbbi fenyegetést azonban jobb komolyan venni.

Tizenévesek hackerek - DW

Tizenéves hackerek akcióban – Akik megtámadták a Microsoftot és az Ubert (VIDEÓ)

Tizenévesen már profi hackerek? A Lapsus$ egy állítólag brit és brazil tinédzserekből álló hackercsoport. Alig egy éve léteznek, de már több nagy horderejű akciót is végrehajtottak. Minisztériumi rendszereket törtek fel Brazíliában és olyan cégeket izzasztottak meg mint a Microsoft vagy az Uber. Kik ők és hogyan dolgoznak?

Viber alkalmazás a Microsoft Store-ban és a Galaxy Store-ban.

Megjelent a Viber a Microsoft és a Samsung alkalmazásboltjában

Az asztali Viber-felhasználók körülbelül 90 százaléka Windows eszközt használ, és az aktív androidos felhasználók 38,1 százaléka használ Samsung eszközöket. Az új lehetőségnek köszönhetően a felhasználók mindkét platformról könnyedén letölthetik az alkalmazást.

Álhír, fake news, valótlanság, dezinformáció.

Élesedik az álhírek elleni küzdelem, érdekes statisztikák érkeztek

Átfogó felmérést publikált az Európai Bizottság a legnagyobb online platformok álhírellenes gyakorlatáról, miközben küszöbön a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály elfogadása is – számolt be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

keverőpult, rádió

Betiltotta Oroszország az Eho Moszkvi rádiót és a Dozsgy online televíziót

Gyakorlatilag megszüntette a kormánykritikus orosz Eho Moszkvi rádióállomás és az ellenzéki Dozsgy online televízió adásának foghatóságát egy keddi intézkedésével az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor. Az orosz kormány eközben saját hírportált indított, ahol saját perspektívájából igyekszik bemutatni az ukrajnai helyzetet, és bírsággal fenyegeti azokat a médiaszolgáltatókat, amelyek háborúnak nevezik, amit Ukrajna ellen indított Oroszország.

Brandfestival - Trendreport #07 automatizáció kora

A jövő munkahelye: Az automatizáció kora

A Brandfestivallal közös Trendreport sorozatunk legújabb részében Bogáts Balázs, a Budapest Airport Zrt. Járatfejlesztés vezetője okosrobotokról, automatizációról és a jövő munkahelyeiről ír.

Facebook

Fizetni fog a Facebook a tartalomtulajdonosoknak

Franciaországban már megegyeztek, Németországban még tárgyalnak a jogdíjakról a médiavállalatok képviselőivel. Hamarosan az internetes óriás a magyar médiavállalatoknak is fizetni kényszerülhet.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások